söndag, april 16, 2006

Tråkigaste trädgårdssysslan

På topp tre över tråkiga trädgårdssysslor måste bortforslandet av skräp och grenar vara med. Kanske på första plats? Jag låter det vara öppet än så länge, eftersom jag inte börjat tampas med ohyra, sniglar och ogräs än. Jag lovar, jag fick ihop en halv majbrasa idag! Och vad gör man av skräpet? Elda? Ok, men det går ju inte att elda på garageuppfarten, man måste forsla bort allt till en bättre plats. Nu behövde jag inte elda, för vi har turen att inte ha någon granne på baksidan så jag bär alla kvistar och grenar till en hög där i stället (utanför tomten :-o). Bra att vi har skottkärra, men det blir ju åtskilliga vändor och vi har en lång och kuperad tomt. Och det är så trååkigt. Grenarna trillar av och sista vändan går åt till att städa vägen.

Snart har högen växt sig så stor att vi måste göra nåt åt den. Elda? Hm. Vi får se.

Jag vill ha en kompostkvarn.

Här är en bild från september. Komposten är rakt fram och rishögen till vänster. Rishögen är typ fem gånger så stor idag. Oj vad lummigt det var!

6 kommentarer:

:sericea: sa...

åh jösses vilket sommarbegär jag kände nu som vällde fram i mig när jag såg din lummiga bild! jag vill ha mera vår o sommar nu!
en grentugg är jättebra att ha. kan du inte gå ihop med några grannar o hyra en ihop med dom om du inte har råd att köpa, så löser du det akuta grenhögsproblemet tillfälligt?

Diana sa...

Kompostkvarn, Grentugg, Flismaskin.... den tycks ha många namn ;-) Jo jag köpte en förra året samtidigt som vi flyttade hit (nästan) för jag anade redan då att den skulle komma till hands och det har den. Jag har nu stått i två dagar och kört grenar från äppelträden som min man har beskurit (2st) och hällt allt i tunnor och plast säckar. Himla bra som täckbark och då särskilt för woodland sidan tycker jag. Annars så kan man strö i lite nu och då i komposten för att blanda upp den lite.

Linda sa...

sericea: Visst såg det somrigt ut! Jag kommer knappt ihåg att löven har suttit på träden!

Diana: Ja men jag läste ju din blogg efter att jag skrivit mitt inlägg och blev lätt avundsjuk att du redan hade en! Verkar superduper att ha. Och det är säkert den sorts trädgårdsarbete som äkta hälften skulle tycka var roligt?! :-D

FlitigaMyran sa...

Haha, vad lustigt. Jag missade ditt inlägg om kompostkvarnar och idag skrev jag också om dem.
Vilken sammanträffande!
Ett tips! Köp inte dessa små fjompiga saker som man knappt kan mala ner en pelargon i. Satsa en tusenlapp till och du kan köra grenar tjocka så du rodnar...
dessutom håller den betydligt längre!

Lina sa...

Tänk bara på de söta små igelkottarna (och andra djur) som gärna bosätter sig under riset och trädgårdsskräpet. Om man ska elda upp allt och högen legat ett tag ska man helst flytta högen ett par meter så kottarna hinner ta sig ut i tid...

Linda sa...

lina: Bra att du påpekar det. Hos oss är det ingen risk att vi bränner ner högen där den står. Då skulle hela skogen brinna upp!