söndag, april 23, 2006

Första kirskålsrenset

Maloppa berättade att man ska plocka kirskål fem gånger innan midsommar. Jag har nu avklarat den första. Först tog jag bara bladen, sen blev jag lite djärvare och började dra upp med rötterna. Nu ska dessa rötter få ligga och torka sig döda. Tyvärr försvann solen och nu kände jag till och med lite regndroppar. Det är annars rätt bra att plocka ogräs när det är varmt och solen skiner.

8 kommentarer:

crrly sa...

Fem gånger?!! Uuh. Fattar inte att vi än så länge *peppar peppar* har sån jäkla tur så vi inte har just kirskål. Verkar vidrigt.

maloppa sa...

Vad ambitiöst av mig att uttala mig så när jag själv idag bara konstaterade att de kommit upp och sen åkte till Orust och köpte en massa pelargonsticklingar istället för att rensa första gången, hmmmm
Får nog ta en dust i morron med dem i rosenrabatten som börjat titta upp, suck.

Hulda sa...

Hei Linda! Så koselig at du fant bloggen min! Ja, jeg elsker å være i hytta. Den er så koselig. Nå har jeg vært inne og sett på din blogg. Du har en fin uteplass med benker og blomster. Det er ikke kommet så langt på våren her enda at vi sitter så mye ute på terrassen, det blir for kaldt enda. Men, snart, snart blir det varmere i været! Snakkes! linker til deg.

DesignGal sa...

Very beautiful pictures!

Andreas sa...

Det var ju väldigt ambitiöst av dig att försöka ta död på kirskålen genom att slita upp rötter och allt. Jag hade problem med Kirskål förra året, vilket också var första året i trädgården och löste det hela med att gräva ur till 50 centimeters djup och sedan fylla på med ny anläggningsjord. Det blev ungefär 8 kubikmeter som gick åt men nu är det helt fritt från Kirskål.

Linda sa...

crrly: Kirskål är faktiskt väldigt snygg som marktäckare! Men man vill ju inte ha den i perennarabatten. Ett värre ogräs som jag har i ena slänten är snårvinda (eller om det är åkervinda). Det är visst ännu mer hopplöst. Rötterna går en meter ner i marken. Buhu. Men vi ska gräva upp den slänten när vi gör om garaget.

maloppa: :-D

hulda: Det blir väl ljusare och varmare dag för dag hos dig också kan jag hoppas? Var i Norge är det du bor?

designgal: Thanks!! Maybe not this one, though ;-)

andreas: Jag gör så det här året. Jag tänkte inte gräva om några befintliga rabatter innan jag hinner se hur det är tänkt under en växtsäsong. Ett annat år kanske jag gräver upp alla perenner, täcker och planterar tillbaka på ett nytt sätt! 8 kubikmeter, oj, vad kostade det? Och var köpte du det?

:sericea: sa...

kärs är det värsta som finns! o den där hemska vindan som virar sig runt allting.

:sericea: sa...

fast jag lägger inte kärsrötterna på tork, jag slänger dom i soporna. utrotning genom uppeldning är enda lösningen tycker jag!