söndag, april 30, 2006

Kattastrof

Jag gick precis och besiktade mina tomatplantor och till min stora förskräckelse ligger de utspridda på golvet efter att ha trillat ned från fönsterbrädan. Buhuhu. Olyckan stavas "Truls" och "Dummis".

Jag har försökt peta tillbaka dem (de är ju fortfarande så små). Tack och lov hade de inte hunnit torka ut och det var inte alla som fallit ur krukan.

8 kommentarer:

Camilla sa...

Hoppas plantorna tar sej igen. Men det göra dom nog :)

Det är magnolia på kvist som jag fått av min faster.
Nä, en sådan hade nog inte trivts på balkongen.. Speciellt inte när det hade blivit en så stor buske som min faster har.. hehe..

:sericea: sa...

små monster är vad dom är.
det är en av anledningarna till att jag inte har frösådder hemma. kan gissa att någon skulle sätta sig i dom o sedan försjuka i utsikten ellr liknande o inte alls förstå varför jag blir galen.
har fullt schå att hålla dom borta från krukorna på balkongen, för dom är ju lagom sköna att sitta i så man får känna lite jord under tassarna. suck.

Linda sa...

Camilla: Ja, vi håller tummarna! Tja, Magnolia kanske inte går att ha i kruka? Har de öppnat sig nåt mer?

Sericea: Jag har faktiskt inte haft några problem med att de intresserar sig för plantorna och jorden. Det är mer att jag sätter plantorna på ställen där katterna också vill vara. Det gäller att man lämnar space i fönstret där katterna kan sitta och titta ut. Det är rätt jobbigt att träna dem att inte vara på vissa ställen. Klart det går. Truls har varit rätt hopplös med att gå innanför träpersiennen i sovrummet (som vi sällan orkar hissa upp). Åtskilliga krukor har dråsat ner på golvet. Men efter att jag kommit på honom och schasat ett antal gånger så händer det allt mer sällan att han går in där!

:sericea: sa...

jo jag har ju lite koll på dumskallarna, som att dom inte får vara på bordet o klösa på soffan o liknande, men faktiskt har dom inte vält en enda krukväxt nångång. men jag kan gissa det här med frösådderna. dom lär ju ligga sprida över hela köksgolvet. sen har jag bara ett vettigt fönster att odla i mot söder, där kattenra alltid sitter o glor ut, resten ligger mot norr i skugga nästan hela dagen så det blir ännu mera hopplöst. du med hus har ju en miljon fönster att välja på :o)

Linda sa...

Sericea: Hehe, jag har ju bott smått i alla år så jag vet hur besvärligt det är med utrymmen i fönstren! Men man kan sätta hyllplan lite högre upp! Och du som har balkong skulle ju kunna ha en liten inplastad odlingshylla!

Anneli sa...

-Been there, -done that!
Det är du som bor hos katterna och inte tvärtom.
Om du ställer saker i deras fönster så får du ju skylla dig själv;)

Linda sa...

anneli: Haha, du säger det! :-)

Anonym sa...

Hej vännen! Vi har också katt, vi är lika tokiga i katter som i våra blommor... :) När Yttepytte var en liten pojke och inte var så säker på sina små tassar så åkte det ner blomkrukor från fönsterbrädorna allt som oftast... Men jag satte dit lite dubbelhäftande matt-tejp under ytterkrukorna och sen var det slut med krukor som ramlade över kanten... :) Tack för en härlig blogg! Hoppas ni har en trevlig dag allihopa! :) Hälsningar Ewa