tisdag, april 18, 2006

Det finns alltid nånting att göra

Jag älskar Hornbach slogan "Det finns alltid nånting att göra". Så enkelt, så bra och så SANT! (Nu verkar de dock ha bytt och kör med "Jag har gjort det själv." Inte lika roligt.)

Och vad är det som finns att göra? Jag gick en vända med kameran ikväll och dokumenterade mindre roliga upptäckter. Mina fina små lökar samsar utrymmet med idel rotogräs!Det gäller att sätta igång med bekämpningen tidigt på säsongen. Är man nitisk nu så är inte problemen så stora framåt sommaren. Det bästa är att gräva om rabatten och rensa bort alla rötter. Alla rötter! Det är jättejobbigt. Man kan också pröva att trötta ut ogräsen. Idogt plockande. Så kommer jag att göra. Vad tycker du är bäst?

Min slänt är översållad med kvickrot (sånt där högt gräs). Där är det nog bara täckning som biter.

8 kommentarer:

maloppa sa...

"Plocka fem gånger innan midsommar" fick jag höra förra våren beträffande kirskålen. Rosenrabatten var rena dagiset för små kirskålsbebisar men som du sa idogt plockande och ett rejält lager täckbark gjorde att de gav upp. Nån enstaka ploppade upp men det var lätt att dra upp dem. Gjorde lika i min bergsrabatt och de gav upp där också, betydligt enklare än att gräva upp allt, sålla och lägga tillbaks....

Anonym sa...

Härligt med lite vårtecken. Nu har jag lagt upp en bild på min samling orkideér. Du finner den på http://majsanna.blogg.se
Jag är nog lite knäpp som har så många, men "vanliga" blommor dör hos mig medan orkideérna trivs.

//Anna

Minna sa...

du vet väl att du ska ta späda nässlor och lägga i en hink med vatten. sen låter man det dra och vips så har man värsta bästa kväve-gödningen. Stinker som fan men bara om man stoppar ner huvvet i hinken.

Linda sa...

maloppa: Tack för otimismen du gav mig! Det går att övervinna ogräsen (med lite arbete).

anna: Det var jag naturligtvis tvungen att blogga om!

minna: Just 17, det får jag inte glömma! Jag ska fixa en tunna som samlar regnvatten, så kan man peta ner brännässlorna där. Så minns jag att pappa hade när jag var liten.

Hannele sa...

Du kanske skulle behöva en sådan här skylt:
http://www.alltomtradgard.se/forum/albums2/full/179_1064697846_13ograsSkylt.jpg

Hannele sa...

Fina skyltar:
http://www.alltomtradgard.se/forum/albums2/full/179_1064697846_13ograsSkylt.jpg

Hannele sa...

Slutet på bildlänken:
/forum/albums2/full/179_1064697846_13ograsSkylt.jpg

Linda sa...

Hannele: Hahahaha! Du är rolig du, men den där skylten skulle verkligen passa :-D