lördag, april 15, 2006

Jakten på utemöbeln

Innan vi bestämde oss var vi på Bauhaus, Jysk, Coop, Blomsterlandet, Utvalt på Åby ishall och Bra sommarmöbler. Det seglade upp en väldigt het aspirant, nämligen en hopfällbar serie av gotländsk kärnfuru, som fanns på de två sistnämnda ställena. Den tillverkas av Guteform och heter Slite (se Produkter/Klassiska trädgårdsmöbler). Den fanns med både armstöd och utan och litet och stort bord osv. Lite utbyggbar sådär. Och det kändes praktiskt att man kan fälla ihop den på vintern... Vi skulle få bord, bänk och två stolar med armstöd för ca 7000 kr. Fast vi behövde tänka lite till så vi åkte till sist till det stora möbelföretaget. Och räknade på saken. För 7000 kr skulle vi inte bara få möbelgruppen utan även ett inglasat skåp till altanen, en högtryckstvätt och en billig grill! Det avgjorde saken plus att designen på den här utemöbeln nog passar bättre för en altan än Slite. Slite känns mer som en gräsmattegrupp! Gissa om vi kommer att ha det bra i sommar!

6 kommentarer:

Catarina sa...

Ungefär 5 km, jag går lite olika vägar beroende på humör. Odlingslott e toppen, men jag saknar att ha den precis utanför dörren, även om det är jättenära, 2 min på cykel, så är det ändå en liten resa att ta sig dit. Men man kan nog inte begära mer när man bor som jag gör, om man nu inte har 5 miljoner som ligger o skräpar iofs ;)

Flotta utemöbler ni hittat, de ser klassiska men ändå moderna ut.

Lantliv sa...

Igenkänning där, har man inte stått och räknat på vad man får för samma prislapp + lite till på det stora varuhuset!! Älskar Gutes vackra möbler, men ni har gjort ett toppenköp här måste jag säga!! Jättemysigt ser det ut!

Linda K sa...

åh vilken fin altan! Enjoy vårsolen!

Karin S sa...

Jag trodde bilden var tagen ur en katalog...så jättefin altan ni har nu! Utemöbeln är jättesnygg, står den under tak så bör ju färgen klara sig i flera år också. Vi har inte ens flyttat ut på inglasningen ännu, men vi har skottat bort snön på altanen... Tur att du delar med dig av vår och blommor!

Linda sa...

catarina: Tänk på att du har det bästa av två världar!

lantliv: Vi är helnöjda!

Linda K: Verkligen!

Karin S: Hej Karin! Vänta bara tills det blir ännu varmare så kommer det mer blommor på altanen (jag har pelargoner på tillväxt nere i källaren)! Börjar inte snön smälta bort i Luleå snart?

annelie sa...

Altanen blev jättefin!

Så var köpte ni trädgårdsmöblerna till sist?

Slitestolarna var verkligen fina - även om de var lite dyra...