onsdag, april 19, 2006

Åker bort

I morgon åker jag på studiebesök till Stockholm. Kommer hem sent på fredag och på lördag morgon åker jag till Tjolöholm. Det blir nog inte så mycket bloggat ett par dagar. Under tiden får ni njuta av de här små blå blommorna som har kommit upp i min rabatt. Vad är det?

8 kommentarer:

humlan sa...

Skulle tro att det är antingen scilla eller blåstjärna, oavsett vad så är de härliga när de fyller ett större område så de bildar en fantastisk blå matta.

Fröken Bokmal sa...

Tycker det ser ut som vanlig scilla.
I dag ska jag trotsa snön som vräker ner med att åka ut till Zetas, och köpa massor för trädgården!

lina sa...

Du får skriva och berätta hur det var på Tjolöholm. Själv ska jag åka till Wapnö (bara fem minuter hemifrån..)någon av dagarna (5-7e maj)

:sericea: sa...

Rysk blåstjärna - Scilla
Vårstjärna - Chionodoxa

dom är ganska lika, men blåstjärnan nickar, medan vårstjärnan tittar mot himlen.
blommorna på din bild är chionodoxa.

humlan sa...

Se där, då lärde jag mig också något nytt... Tack!

Linda sa...

Alla: Vårstjärna stämmer bra (även om jag inte riktigt kommer ihåg att jag satt det) för scillora satte jag på en annan plats i trädgården. Om nu inte detta är något som funnits här tidigare! I vart fall är de väldigt söta!

Fröken bokmal: Torsdagen var riktigt skandalöst kall. Men bra att det ordnade upp sig till helgen! Vad köpte du för nåt?

Lina: Wapnö, det fick jag kolla öpp. Jag förstår inte, men det namnet kopplar jag till Finland? Men det verkar ligga i Halmstad!

Fröken Bokmal sa...

Pipranka till en spaljé vi har på verandan, squashfrön som jag börjat förså inomhus (squash är toppen, fina och goda) och små penséer köpte jag!
Vet du om vildvin är bra, och i så fall var? Vi testade humle som visserligen växer som ... men de blev fulla av löss!

Linda sa...

Fröken bokmal: Vildvin kan bli så långa, upptill 15 m. Men det är klart de går ju beskäras om man inte behöver ha dem så långa! De kan vara tröga i starten, så på en säsong tror jag inte de växt upp så mycket att de t ex fungerar som insynskydd. Kanske de passar att växa upp för en riktigt brant slänt, eller klippa? Eller att den får växa upp i ett gammalt dött träd! De får ju en underbar färg på hösten. Annars är de väl inte så skojiga. Vet inte hur de är med löss. Klematis tycker jag är en trevlig klätterväxt! Ska du ha den vid uteplatsen är det ju trevligt om det blommar :-)