lördag, april 08, 2006

Tack, men nej tack

Egentligen har jag inget emot att vara ute när det regnar, men när det både blåser och hällregnar så kan jag gott lämna trädgårdsarbetet till en mer inspirerande dag. Dessutom saknar jag gummistövlar (har bara Lundhags Alaska vandrarkängor med råttfällesula).

Jag åkte till Granngården i Kungsbacka. Jag har faktiskt aldrig varit på Granngården. Inte på Lantmännen heller! Där spanade jag in dessa stövlar. Fast jag gillade den grönblommiga bättre. De var ju lite dyra.. men de var Tretorn. Sedan gick jag runt och spanade in rådjurodörer, gräsmattegödsel, pallkragar, fröer, pilstaket och betongkrukor. Kunde inte riktigt bestämma mig vad jag skulle ha, så jag gick tvärs över gatan till Garden Center. Här flanerade jag en lååång stund och plockade på mig narcisser i olika storlekar, sättpotatis, grönsaksfröer m m. När jag var klar hade jag blivit så inspirerad av shoppingen och tänkte köpa de där stövlarna. Då hade de redan stängt!

Därför åkte jag till Plantagen och de hade också blommiga stövlar! Dessa var lite mer skrikiga än Granngårdens, men eftersom de bara kostade 149 kr så gör det kanske inte så mycket om man inte står ut med dem så många säsonger. Jag fastnade för ett par vita med svarta blommor men tyvärr fanns de inte i min storlek så det sket sig. Fast lite ångrar jag att jag inte köpte gummitofflorna i samma utförande för 129 kronor.

Sen köpte jag en orkidékruka, tulpaner och en massa påskgodis och åkte hem!

Fast jag ska nog inte ha några färgglada stövlar. Ett par svarta Tretorn som är bra att vandra i är nog min melodi.

4 kommentarer:

CarinaR sa...

Är det ingen botten på pallkragarna?

Linda sa...

CarinaR: Nä, man lägger kragen på markduk eller en massa tidningspapper.

Diana sa...

Linda! Jag måste säga att jag blivit förälskad i dessa pallkragar, för man kan använda dom till så mycket. Men jag viste ej att det fanns 6/8-kantiga varianter. Såg du om även locken fanns med att köpa till dom ?

Diana sa...

He he he om man bara läste lite bättre så ser man att dom även har locken till dom ;-)