måndag, april 24, 2006

Söta saxifraga

En av vårens och försommarens favoritblommor är Saxifraga, Rosenbräcka. Jag kunde inte motstå plantorna för 15 kr styck. Jag vet inte hur det är med rådjur och Rosenbräcka så jag petade ner dem i dessa hinkar och låter de stå på altanen så länge. Blommorna är perenna så jag planterar dem i rabatterna efter att de blommat över.

Hinkarna kommer från Rusta. Jag ska försöka komma ihåg att fota när de kommit igång och blommar lite mer.

9 kommentarer:

karin sa...

Jag satte sån där rosenbräcka första året jag hade trädgård, tyvärr var jag så okunnig att det kom för mycket ogräs där och det är omöjligt att rycka ogräs utan att få med den bräckliga bräckan. Men, nu har de spritt sig till en annan rabatt, inte vet jag riktigt hur men det har de. Så eftersom den rabatten är anlagd med mer erfarenhet så blir det jättefint att få dem som marktäckare där. Det töar, jättemycket snö har försvunnit bara sedan igår! Jag vågar nog snart gå ner till handelsträdgårn och köpa några penséer att sätta i urnorna på trappen...

kramgo_72 sa...

Vilka fina hinkar! Måste nog ta och göra ett besök på Rusta i Falun snart ser jag ;-)

Kram

Hulda sa...

så flott det ser ut med blomster i de krukkene! Jeg bruker også å plante i krukker og kar. Men, er enda litt for tidlig i Nord Norge.

FlitigaMyran sa...

Jättefina hinkar!
Jag måste dela med mig en söt historia om saxigraga. En vän till mig skulle köpa några plantor på torgmarknaden. Säljaren var väldigt flörtig och pratsam och han bröt lite när han pratade, så när min vän som inte alls är särskilt trädgårdsintresserad eller kunnig frågade vad plantorna hette fick hon till svar: Sexig fråga..
Hon visste inte vad hon skulle säga, rodnade och köpte plantorna utan ett ord, det var först när hon kom hem och läste etiketten som hon insåg att frågan kanske inte var så sexig som hon trott...

Linda sa...

karin: Den kanske frösår sig lätt? Heja heja, snart spirar vårens blomster även hos er!!

kramgo: Ja, de har en del söta och billiga grejer! 30 spänn för hinkarna!

hulda: Det funkar inte med pensér?

flitigamyran: Trädgårdshumor :-D

Carina sa...

Wow, vilka fina hinkar! Måste nog ta en tur förbi Rusta jag med.

Camilla sa...

Jättesöta hinkar :D

Petra sa...

råddjuren äter dom inte...hm är det saxifragan som äter eller råddjuren. Nåja de blir kvar i jorden och växer som ogräs i rätt miljö! Å är fina långt in på hösten med sin gröna matta.

Linda sa...

carina och camilla: Jag fick ett reklamblad där det stod att hinkarna kostar 20 kr!

petra: Åh vad bra att höra! Då kan jag plantera ner dem i rabatterna utan att känna oro till nästa vår.