söndag, april 30, 2006

Stöd till luktärtorna

Några av mina luktärtor har blivit så långa att de trillat omkull. Äntligen kom jag på ett användningsområde för de kinesiska ätpinnarna jag har i kökslådan.

De duger ju inte så länge, men de duger i alla fall idag!

Den uppmärksamme ser en död Rosenskära-planta i nedre kanten. Buhu, jag har misslyckats att hålla två av mina Rosenskäror vid liv!

7 kommentarer:

moni sa...

Jag vill oxå vara så där pysslig som du är! :)

Linda sa...

moni: Jag chockar mig själv, för jag är en riktig latmask. Men att sätta ätpinnar i krukorna är ju inte sååå svårt ;-)

Ha en skön Valborg!

maloppa sa...

Va smart med ätpinnarna, de man får med hämtmaten brukar jag slänga annars men ska nog spara dem i fortsättningen. Själv klippte jag till långa bitar av ett fällt träd i skogen och nu kommer det skott på växtstöden *hrmpf*.
Avsiktligt har jag väntat med att så mina luktärter, tycker det är svårt att få dem att ta sig när de blir för långa. Mina har precis tittat över jordytan.

lisa sa...

snajsigt! Blir till att käka kinamat här ett tag.
Men nu blir jag lite nervös över mina rosenskäror, är de så svåra?

karin sa...

Vilket tålamod du har! Jag tycker det är så pillrigt att så, dessutom är det fler än två som torkat ut och dött när jag sått... Önska dig ett sånt där fint växthus från Burträsk, om alla som brukar ge dig födelsedagspresent och julklapp går samman borde det kunna bli ett ;-) Där skulle inte kissarna komma åt att skuffa ner tomatplantorna heller.

Lantliv sa...

Pinnarna var ju både fiffigt och snyggt! Ja du, jag förstår dig precis; jag har också lipat över mina rosenskäror. Nu kör jag det säkra före det osäkra och köper färdig plant...

Linda sa...

maloppa: Jag skyller på att det regnade ute, suck, jag har ju en miljard pinnar där ute! *tänkte inte på det* ;-)
Jaså, jag blev lite stressad då jag så flera bloggare som redan sått luktärtorna (jag tyckte jag var sent ute). Men de går ju så direkt ute också. Fast då tar det ju längre tid tills de blommar.

lisa: :-D Nä asså, jag tror att det är jag som är klantig... men när jag läser lantliv här nere börjar jag själv bli lite orolig! Jag tror dessa två vissnade efter att jag toppade dem (vilket jag läst att man ska göra), men jag är lite oregelbunden med vattnandet.

karin: Allltså, nu borde jag verkligen skola om alla plantor (de har typ stannat i växten), men jag har svårt med utrymme (måste fixa mer plats till nästa säsong!). Så jag hoppas det blir lite varmare så ställer jag ut dem, typ lindar in i duk eller nåt. Fast det där växthuset får jag nog köpa själv!!

lantliv: :-) Usch, menar du att de är svåra? *vad har jag gett mig in i* :-o