onsdag, januari 11, 2006

Gjuta i betong

Häromdagen hamnade jag i Camillas Garden och blev oerhört inspirerad att gjuta i betong! Camilla är oerhört kreativ och gör massor med snyggt!

Jag vill ha krukor, fågelbad, hjärtan och lite annat till min trädgård. Gubben som byggde vårt hus gjöt alla cementplattor själv, så jag tycker att lite betong- eller cementkrukor skulle vara jättesnyggt. Jag har haft utkik efter krukor under hösten och det är bara terracotta överallt.

Och de här faten var ju fina! Man kan gjuta allt möjligt. Camilla berättar hur hon gör.

Har du testat att gjuta i betong?

12 kommentarer:

designmouse sa...

Jag har beställt en hel bok med betongprojekt till trädgården av Qvist, Leif. Attans att jag inte såg detta innan!

designmouse sa...

Men Gudarns dagar jag sitter här och är alldeles till mig i trasorna, det här är ju preciiis det jag letat efter till Orrbyn. Enkla men vackra saker som tål lite. Har precis kollat under inspiration och vill än en gång tacka för detta otroliga länktips.

Anonym sa...

Har du Blomsterlandet i närheten där du bor? De har i alla fall här i Borås jättestort sortiment av betongkrukor för utebruk. Jättesnyggt :) Om man nu inte ger sig i kast med egentillverkning...

Anonym sa...

Jag köpte betongkrukor i höstas för halva priset på Coop forum. Fina tycker jag, och de har jag fyllt med tallris nu i vinter.

Anonym sa...

Jag och pappa gjöt en stor kurka i betong som jag har i vardagrummet.. :D Älskar den krukan!! :D

Anonym sa...

Jag har aldrig gjutit i betong men nu är jag jättesugen på att prova... Stenläckert!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Vad roligt att ni gillade länktipset! Ännu gladare är nog Camilla som gillar besök på sin sida! Agnes, ditt tips om gjutardag hoppas jag verkligen att jag får vara med om! *längtar till sommarn* :)

Anonym sa...

Vad fint! Tror jag ska försöka mig på det i vår...

Hannele på Hisingen sa...

Kul att gjuta, bra om man är flera, kanske testa någon lördag, rekomenderas.
Mina bilder från en sådan lördag: http://www.alltomtradgard.se/forum/user_album.php?userid=179&albumid=8607

Anonym sa...

Jag hade redan funderat på att prova på att gjuta i betong och när man ser sådana här exempel så blir man ju ännu mer peppad. Vilka vackra grejor hon gjort!Jag har en jobbarkompis som gjort rabarberblad i betong och hade tänkt försöka mig på det.

Anonym sa...

Hur får du mönstret till de hela hjärtanen?

Anonym sa...

Snälla Agnes har du bild på de "avrinningsgrejer att ha under stuprören" du gjutit? Har ett funkis hus som jag måste hitta avrinning från stuprören på (plaströr är så fel till vårt hus). Har sökt färdiga grejer men inte hittat något lämpligt.

/Meta