måndag, januari 02, 2006

Gardinvånda

Seriöst, jag behöver hjälp! Vem kunde ana att detta skulle vålla mig så svåra problem? Nu är julen över, dags att ta ner det röda och in med nåt annat. Vad?! Jag tänker mig att:

  • Gardinerna ska hänga från januari till höst.
  • Gärna nåt som får en att känna sig pigg och glad!
  • Men som ändå går ihop med pärlsponten (en sval blå färg, ej omöjligt att vi målar om, men inte än på ett tag).
  • Eller så nåt stilrent bara... kan inte bestämma mig!
  • Kök och vardagsrum sitter ihop och det är två fönster i köksdelen och två i vardagsrumsdelen. Tygerna får gärna höra ihop på nåt vis! Typ våder i vardagsrummet och kappor i köket.

Här är några förslag:Anna Söressons tyger från Ljungbergs. Man skulle kunna ha vågen i vardagsrummet och pricken i köket. Men den snyggaste färgkombinationen tycker jag var rött, och då skulle det konkurrera lite väl med höst/jul-gardinerna?
Bild och tyg finns på Designonline ->Här är ett Marimekkotyg av Erja Hirvi. Man skulle kunna köra stormönstrade paneler i vardagsrummet och småmönstrat i köket?
Bild och tyg finns hos Marimekko ->
Borås Wäfverier har ett tyg av Maija Isola som jag föll för. Men det skulle väl bli för mycket med moln överallt. Kanske moln i köket och enfärgat i vardagsrummet?
Bild och tyg finns hos Borås Wäfverier ->

Ellos har ett tyg som jag gillar där man kan matcha med enfärgade tyger. Tyget med bollarna kostar bara 54,50 kr/m.
Bild och tyg finns hos Ellos ->
Se detta tyg som panellängd ->
Jag fastnade även för de här tygerna hos Ellos! Men jag tror nog de blir för murriga för att ha på vår och sommar?
Bild och tyg finns hos Ellos ->


Åh det finns ju tusen Marimekkotyger man skulle vilja ha! Här är ett av Teresa Moorhouse (blommigt). Skulle kanske gå att kombinera med Maija Isolas prickar? Blomman finns även i svart, vilket säkert skulle vara jättesnyggt!
Bild och tyg hos Marimekko ->Och var inte det här tyget helt underbart? Fujiwo Ishimoto.
Bild och tyg från Marimekko ->


Suck, fatta jag har problem att välja! Idag tänkte jag åka och kolla på Hemtex (de har rea) och lite andra ställen och då får jag ju ännu fler alternativ!

6 kommentarer:

Linda K sa...

Gillar det brun- och vitrandiga!

AnnicaB sa...

Gillar Marimekkos Teresa Moorhouse giftgrönblommiga. Nice!
Har själv röda året om. Borås Wäfveris Hi-Fi. Helröda med vita randslingor. Lite åt första bildens stuk (de rödvita)

Linda sa...

Linda: Å de va bra pris också! Men jag tror mer på dem till höst och jul, inte till vår och sommar...

Annica: Visst var de fräcka!! Och jag tror jag sett nån bild hemifrån dig (hittar inte nu) med de där röda gardinerna och det är ju dösnyggt... Inte lätt att välja tycker jag!

Camilla sa...

Jag gillar dom bruna med blommor på från ellos. Dom har jag själv funderat på till vardagsrummet. Men isf. måste jag kombinera ihop dom med ngt lite ljusare tyg. Förstår att du är på jakt efter ngt tyg som känns energigivande med vårfärger.. Det gröna blommiga marimekkotyget känns väldigt vårigt och fint.. :D
Själv kör jag med vita längder i köket som mamma sytt och där också hjälpt mej att sy på en brun rand med ett tyg från Serholt. Jag är mycket för brunt :)

Kul att du tyckte min nyårsdukning var fin.. Själv retade jag mej på att det inte fanns tid till att stryka underduken ;) Stjärnorna hittade jag i en låda i köket.. Tänkte att dom passade fint till dukningen :) Jag blev väl ganska njöd till slut ;)

Linda K sa...

Åh du byter gardiner efter årstid!? Jag ramlar omkull! Själv tar jag ner våra vita när dammet lagt sig så det syns. Senast jag tvättade krympte allt. Blä :(

Linda sa...

Camilla: Nu blev jag nyfiken, men asch vad svårt det var att se på bilden från din hemma hos-avdelning. Hittade en bild från ditt kök i december, är det dom?

Linda: Ja men du byter ju kläder varje dag ;-)