söndag, januari 22, 2006

Min nya såhylla!

Här är min nya fröhylla! Två hyllor, till att börja med. Ett sånt där grönt minidrivhus rymmer ca 36 småkrukor, så just nu kan jag så ca 70 plantor, plus att båda hyllplanen har 20 cm så-yta över brevid drivhuset. I köket har jag plats för ytterligare 36 plantor. Jag reglerar höjden till ljuset med träklossar.

Min make älskar sånt här pyssel med strömbrytare och elkablar. Jag försöker förklara att jag faktiskt gått elprogrammet i tre veckor (i åttan) och kan göra sånt här själv. Fast skillnaden mellan oss är att han tycker det är roligt och jag blir mest irriterad.

Det blev i alla fall hur bra som helst!

4 kommentarer:

Fiffigafrun sa...

Ser ju bra ut det där m nya såhyllan! Själv är jag rätt stolt över att ha kopplat ihop 6 st lysrör alldeles själv. Har inte gått ellinjen i 8:an heller. Har dock inte nån sån där lyxig strömbrytare utan alla är m stickkontakt som går till en dosa m 6 kontakter styrd av en timer.

Perlit brukar jag inte strö på jorden utan ist blanda upp jorden m den för att den ska bli luftigare. Men jag vet att många har den på ytan som du också.

AnnicaB sa...

Nu har du avancerat till fullblodsproffs! Imponerande!!!!

annelie sa...

Belysningen - är det "vanliga" lysrör eller särskilt anpassade för odling?

Linda sa...

Fiffigafrun: Haha, ja så hade man ju också kunnat göra! :-) Men vi har en timer på kontakten.
AnnicaB. Nja, jag vet inte :-)
Annelie: Ja, det är helt vanliga lysrör, med vitt ljus.