söndag, januari 29, 2006

Beställa rosor på nätet

Rosor kan man beställa från Rosenposten i Danmark. Som svensk betalar man till ett postgirokonto i Sverige och kursen är 120 svenska kronor mot 100 danska. Man lägger alltså till 20% på det danska priset för att få det svenska. Frakten tycks kosta 89 dkr oavsett man köper en eller 100 rosor, fast jag har inte hittat om det är ett annat pris till Sverige. Efter att ha kollat olika forum så är det många som är nöjda och belåtna med sina danska rosor. Rosen Martin Frobisher kostar 106 svenska kronor.


I Sverige kan man beställa rosor från Flora Linnea i Helsingborg. Frakten kostar 85-175 kr, men är gratis om man beställer för mer än 2000 kr. Den kanadensiska buskrosen Martin Frobisher kostar här 130 kr. Om man beställer fler än tio rosor får man 10% rabatt, dvs 117 kr.

Jag har efterfrågat tips om rosor till slänten. Själva busken behöver inte bli så stor (1 kvm?), men den ska gärna blomma mycket eller länge! Och doft är inte fel. Jag är mest ute efter vitt och rosa. Och det är ju inte ett supersoligt läge, så nåt som tål skugga på eftermiddag/kväll måste det vara. De förslag jag fått är (länkarna leder till Rosenposten och AoT:s roslista):Winnipeg Parks (finns inte hos Rosenposten) - info hos AoT

Bilderna har jag fått låna från Rosenposten och som tack för det så lägger jag in en till länk!Har ni tips om rossorter och vart man köper rosor, kommentera gärna! Har du beställt rosor på nätet vill jag väldigt gärna höra dina erfarenheter om det!

5 kommentarer:

pisanggoreng sa...

Rosor finns också här: www.hortogreen.com

Christina sa...

Själv har jag de rosor du nämner och några till. De planterades så nyligen att jag inte med garanti kan rekommendera ngn. Men John Davies, Therese Bugnet, Louis Bugnet blommade redan första sommaren efter vårplantering. Jag har beställt från Rosenposten, Blomstergården i Uddevalla, Cedergrens i Råås och alla har levererat plantor av god kvalitet. Bor i skärgården med lantbrevbärare som bär fram till dörren. Titta gärna på mina rosor på www.runmaro.net.

AnnicaB sa...

Själv har jag köpt massor av rosplantor på Rångedala Plantskola utanför Borås och faktiskt på Blomsterlandet. Fördelen att handla så är ju att man kan köpa krukplantor - de flesta av dem blommar ju första året.
Martin F och Louis B är två RIKTIGA favoriter. Planterades i juni här och blommade ända till hösten... Doftar ljuvligt och är lätta och tacksamma. Therese B var tjurigare här - 2 små blommor... men hon blommar tydligen bäst på fjolårsved så jag hoppas på henne i år :) Hon planterades dessutom några veckor senare än de förstnämnda och har nog en lite kärvare placering om jag skall vara riktigt ärlig.
Andra favoriter är Mme Boll och Rose de Recht - doftbomber bägge två! Speciellt den sistnämnda. Men fick jag bara välja en enda ros skulle nog Martin F vinna knappt över Rose de Recht :)

Camilla sa...

Mmm.. rosor. En helt underbar blomma :D

Ja, jag hade kul i backen :D Kom hem hel och allt.. hehe.. Fick dock lite träningsvärk.. Men inte så farligt som jag trodde det skulle bli ;)

Fiffigafrun sa...

Hej Linda!

Du som har lite bättre zon än jag skulle jag rekommendera Mme Boll (kallas även Comte des Chambourd eller nåt likn). Rosen som har allt! Hos mig blir den inte så stor dock. President de Seze är också fin, men dock engångsblommande.

Annars är Martin Frobisher o Louis Bugnet två andra favoriter. Martin främst för att den är superhärdig och storväxt - sånt uppskattar man här uppe hos mig.

Gillar du mer knalliga färger så är ju Rose de Recht fin. Eller Great Western (ej remonterande). Vill du ha maffiga blommor, tätt packade kronblad och mkt doft är ju gallicarosor fina. Dock engångsblommande. Henry Martin och Charles des Mills är två favoriter. MKT doft på dem!

Välkommen ned i rosträsket, som det är svårt att ta sig ur!

/Karin