torsdag, januari 12, 2006

Musland - fröer för mig?

Jag läser frökataloger så snart jag får en stund över här hemma, och min favorit av de tre jag fick från fröer.nu (impecta-katalogen har inte kommit) är den från Lord Nelson. Det är som ett trädgårdsmagasin, med växtpresentationer blandat med matnyttiga artiklar om bönor, balkonger, dahlior och annat. Perfekt stimulans för ens trädgårdsdrömmar!

Av alla frösortimenten fastnar jag fånigt nog vid Musland, deras sortiment för barn! Jag gillar när det står "växer fort", "vackert och gott", "jättestor", "jättehög" och "häftiga frukter"!

T ex
Blomsterbönan som växer fort och får fina röda blommor som sen blir goda bönor att koka!

Läs mer ->
Solrosor som är låga, men har jättestora blommor, upp till 25 cm!

Läs mer ->

Pumpor på upp till 8 kg.

Läs mer ->

Flaskkurbits, häftiga frukter som liknar kobraormar!

Läs mer ->

För övrigt så är kattgräset ganska högt nu och det var sannerligen superenkelt att så. Bra övning! Bild på det i dagsljus en annan dag (om det nu inte är uppätet då!).

4 kommentarer:

Linda K sa...

Såna köpte jag när sonen var ny, så att hans skulle få ha fyrklöver i sitt rum. Tyvärr blev det inget vidare resultat, rädd att mina fingrar inte är särskilt gröna. Men förpackningen var bra söt! :D

Camilla sa...

Dom fröpåsarna är så söta.. :D Solrosorna som blev låga men stora lät intressanta. Jag brukar ha solrosor på balkongen. Men man vill ju inte att dom ska bli för höga då.. Hmm.. jag kanske skulle ta och så lite fröer i år igen. Brukar göra det men förra sommaren orkade jag inte. Men nu börjar jag bli sugen igen :)
Var har du fått tag på dina frökataloger såhär tidigt?

kramgo_72 sa...

Fröpåsarnas bilder lockade ju onekligen - vad söta dom är!!!

Saknar detta med att odla, nu när man bara har balkong att odla på... Men man får försöka göra det bästa av det hela.

Kram

Linda sa...

Camilla: Jag har beställt kataloger från fröer.nu (inte gratis) och impecta.se (gratis).

Kramgo: När jag bodde med balkong provade jag att så luktärter och ringblommor! Och du kan ju så kryddor. Det finns mycket :-)