tisdag, januari 03, 2006

Gårdagens shopping - gardiner!

Det blev varken Marimekko, Almedahls eller Ljungbergs, det var nämligen tokrea på Hemtex. Allt ska bort! Det var ju bara att köpa på sig och jag tror jag köpte gardiner till hela huset till priset av en Marimekkolängd. Nu håller jag på och funderar om det blir bra... Har insett att den gröna färgen jag älskar inte alls gör sig mot våra blåa väggar i vardagsrummet. Det bara flyter ut liksom. Så den här kombon testar vi sovrummet i stället:

Jag drömmer om ett sånt här överkast, men i olivgröna nyanser... Ska börja samla på sidentyger!

Det randiga tyget var det 92,90% rea på. Två kanallängder för 39 kr, som har kostat 549 kr! Så jag köpte den här färgställningen också:

Väldigt somrigt och sött. Men jag vet inte om jag kommer att använda dem. Jag har börjat överväga helt enfärgat i vardagsrummet. Köpte de här bollarna som skulle vara lite roliga som kappor i köket:

De var på 73,83% rea, 39 kr, har kostat 149 kr.

Dagens tips är alltså: det är rea på Hemtex!

3 kommentarer:

Mia sa...

Wow! Vilka läckra tyger. Måste försöka mig på en tur till Hemtex tror jag.

AnnicaB sa...

Vilka fynd du gjort. Men du Linda - du är inte SNÄLL. För jag har fått det där gröna Marimekko-tyget på hjärnan. Det skulle passa perfekt som panelgardin i matrummet (vår/sommar istället för det röda).... Tur att jag har vita/beige som bas och bara behöver köpa tyg till 2 paneler då. Och resterande tygbit (blir ju massor på bredden dessvärre) kan bli kuddfodral. Kan inte sluta tänka på den gröna fina blomman....

Linda sa...

Annica: Vassego :-) Har du sett tyget live? Jag kollade i en affär idag, men de hade bara Unikko. Kanske Marimekko-butiken i Haga har?