lördag, december 17, 2005

Trädgårdsbelysning

Är det någon som läser här som har erfarenhet av solcellsdrivna trädgårdslampor? Kan det funka? Jag har spanat in den här från Jula:

Den kan ju inte lysa särskilt starkt eller? Och hinner den ladda upp sig i det lilla decemberljuset (i bästa fall ljust 7-8 timmar). Jag tycker nämligen det är lite trassligt att dra sladd! Dessutom har jag bara hittat ett eluttag på garaget och inget på huset. Det är så MÖRKT!

5 kommentarer:

Camilla sa...

Jag själv har ju ingen solcellslampa. Men mamma har en hel del. Nu på vintern lyser dom inte. Så mamma plockar in dom över vintern. På sommaren lyser dom, inte så starkt, men mysigt :)

Mia sa...

Skulle säga ungefär samma sak som Camilla här ovan. Mjuk mys belysning på sommaren mao.
Lycka till med gästerna!

Karin sa...

Linda, 7 - 8 timmar dagsljus! Det borde ju räcka, här uppe lyste såna in i oktober, jag minns att jag tänkte på det när jag var ute och promenerade. Men nu är det ju inget solljus, vi åkte in till stan vid 10.30 i förmiddags, solen var stor och rund och röd strax ovanför horisonten och rakt i ögonen - men vackert var det. Sedan började det skymma vi 13 tiden, och vid 14 var det mörkt ute, tur att vi har snö, på marken och på alla träd, som lyser upp. Pillutta er det har inte ni :)
Grattis förresten!

Linda sa...

Okej, det var bra att veta. Det behövs nog rejälare grejer på vintern med andra ord.

Karin: Nu var jag tvungen att kolla hur det ligger till med solens uppgång och nedgång och just nu är dagen bara 6,5 timme! Och vi har faktiskt minusgrader och frostvitt! Hos oss ligger ingen snö just nu, men inte så långt ifrån. Kul att du kommenterat och tack för grattis :)

Helen sa...

Och jag befinner mig just nu i Piteå och här skulle en sån lampa över huvud taget inte synas p.g.a. all snö!!!
Jag är inget trädgårdsfreak men jag räddade en gång för en massa år sedan en två centimeter hög gran i vår stenläggning från att gå till de sälla jaktmarkerna. Idag pryder den ingången till vårt hus och är nu högre än vad jag är. Jag skulle gissa att den är ca: 2.10 cm.
Årstiden till ära har den fått blå belysning och är så fin så!
God Jul önskar Helen :)