måndag, december 05, 2005

Farväl till Gröna rum

Favoritprogrammet Gröna rum i SVT har som bekant gjort sin sista säsong. Hemsidan finns kvar och vad jag minns skulle den finnas till januari. Inte så länge till alltså så man får passa på!

Träffande nog skriver Susanna Hultin en krönika om trädgårdsbloggar! Jag tycker det har varit förfärligt svårt att hitta trädgårdsbloggar, men så har jag ju inte tänkt på att söka på engelska. Nu har jag kvällen rädddad och skall inspektera hennes länktips!

Jag har lite dåligt tålamod till att titta på film över webben, men det är rätt kul att de lagt upp en massa inslag från Gröna rum. Hade hoppats på nåt från Burträsk, men hittar i alla fall den om kompostbyrån. Se programmet -> Pyssel och kuriosa -> Kompostbyrån.

På hemsidan kan man annars läsa om julstjärnor, krukväxter och om Christer som förverkligade sin dröm om en handelsträdgård. Christer är förresten flitig besökare på Allt om trädgårds forum och här är länken till Christers fotoalbum. Det finns även en artikel om att resa som trädgårdsturist. Jag påminns om ett inlägg jag håller på att skriva på som handlar om drömresor för trädgårdstoken. Jag tar itu med det en annan gång!

Till våren skall det komma ett nytt trädgårdsprogram. Jag hoppas att det inte bara blir ett designprogram med växter utan att det blir ett program med odling och växter i fokus.

4 kommentarer:

Linda K sa...

Åh en trädgårdsblogg! Prima, åker direkt in på min blogglista! :D

Minna sa...

Det är verkligen hemsk att Gröna rum läggs ner. Jag älskade gröna rum. Nu är man förvisad till fyrans töntiga "före och efter"-repotage i äntligen trädgård eller vad det nu heter...

Minna sa...

Jag ääääälskar (älskade...) Gröna rum. Gunnel är så cool.
Nu blir man förvisad till fyrans töntiga "före-och-efter-repotage". Buhu...

Linda sa...

Minna, jag håller helt med dig! Jag gillar också den typen av reportage som Gröna rum hade. Äntligen trädgård och de där engelska (Min trädgård) är inte alls samma grej.