söndag, april 15, 2007

Hann inte plantera rosgropen

Vi har haft gäster i eftermiddag så idag har jag behövt prioritera städning (oj, det finns ett inomhus :-o). Dessutom ser altanen helt grå och fläckig ut efter en vinter så jag har skrubbat rent den. Jag som trott det var dags att måla om, men det räckte att tvätta. Okej, det flagar på några ställen, men där borde man kunna bättra på bara.

Vi grillade majskolvar och fläskfilé, mums. Det var tyvärr inte lika varmt idag så när det var dags att äta så kändes det för kallt att sitta på altanen. Sen blev det vinbärspaj till efterrätt. Igen! Jag bjuder inte på nåt annat nu för tiden. Men det är så himla gott och jag har fortfarande vinbär kvar i frysen.

Nu ikväll har jag fortsatt med rosgropen, hade hoppats fylla den med jord, men det går inte snabbt inte. Det är jagandet efter jordtrådar som tar sån tid. Och det är svårt att tänka på ergonomin så ryggen pajar väl snart. Det hann bli skumt så jag fick avbryta innan jag hunnit fylla hela (ca 10 cm kvar). Men i veckan ska jag börja plantera!

Bilden på Dummis är från igår. Idag hann aldrig kameran fram!

9 kommentarer:

Rosa sa...

Oj vad gott det lät med grillade majskolvar och fläskfilé, efterrätten verkade inte helt fel den heller. Att gräva i lera, vet jag precis hur det är, spaden väger ton, lycka till med din Rosen grop :-).

Karin A sa...

Åhh vilken härlig bild! Ibland får umgänge gå före arbeta. Nu får du några dagar på dig att fundera på vad du vill plantera...

JULIE K sa...

En søt Dummis. Kattene her også myser så ute nu nær solen har varit framme : )

Hannele sa...

Jordtrådar? Majskolvar och fläskfilé, låter mums. Tur att maken skrubbar och oljar altanen och tvättar fönstren,så jag kan ägna mej åt viktigare saker ;)

Moni sa...

Jag älskar bilden på Dummis! Underbar!
Och att han heter "Dummis"?!
Hihi, du är så rolig!

lotza sa...

Det var ingen liten rosgrop du gräver! och jag känner så väl igen mig med spaden, lera och "skyffla jord" =) Akta din rygg.... Jag har inte fått grävt något men hoppas massagen ikväll skall knyta upp mina muskelknutor*morr*. Härliga bilder på Magnolian, det blommar på gatan nu och det är så fint! Läcker bild även på "Dummis" som sover så sött i vårsolen...

Linda V sa...

rosa: Jag ska ta ett ryck ikväll. Först kaffe :-)

karin a: Det var toppen att kunna tima in besöket med magnoliablomningen! Mmm, funderar fortfarande på klätterros.

julie k: Han är en riktig njutare. Hittar de soligaste platserna att ligga och sola sig på!

hannele: Rottrådar!! Vad sjutton är det jag skriver? :-D

moni: Japp, han är vad han heter :-) Fast nu börjar han vara så gammal att han inte riktigt gör skäl för sitt namn.

lotza: Rosgropen blir lite större än den i fjol (jag som tyckte jag mätte så noga och att de skulle bli lika. Tänkte rymma tre rosor och en buske och sen en massa perenner! Hoppas du blir av med värken!

Nettan sa...

Hej hopp! Oj vad det grejas på andra sidan kullen...Vilka vackra bilder på magnolian. Lyllos dig som har ett så vackert träd. Fläskfilén och majskolvar låter toppen och om det är en vinbärskakan som jag fått äran att smaka så är den suverän. Fin bild på Dummis!

karin sa...

Vilket flit! Här uppe är också varmt, jag har kommit igång med plantering av pelargonsticklingar - gjorde det utomhus! Men tyvärr har min dator kraschat så jag kan inte få upp mina egna bilder från helgen.

Dina magnoliabilder här nedan är helt underbara, jag skulle kunna förstora upp dem och ha som konstverk på väggen!