tisdag, april 03, 2007

Flower power på mässan

Dagens boktips är boken Flower Power av Malin Hidesäter och Anna Skoog. Det är en bok för alla som gillar snittblommor och som älskar färgstarka buketter. Boken var för dyr (200 kr) för min budget så jag nöjde mig med att bläddra. Den är betydligt billigare om du beställer på nätet... De hade en jättelik monter. Man kunde sitta och vila i deras bänkar och njuta av alla fina blommor runtom.Mer Flower Power kan man uppleva i Sävsjö kommun från och med slutet av maj. Det är ett stadsskådespel där man vandrar runt bland stadens planteringar.Sävsjö satsar stort på perennaplanteringar i refuger och parker. Deras monter på mässan var också en perennaplantering. Perennerna var dock ganska små, det är ju inte riktigt säsong än. Hur som helst så är Sävsjö en lämplig avstickare om man befinner sig i Småland i sommar. Det ligger ungefär mellan Jönköping och Växjö.

Mer känd för sina planteringar är kanske Enköpings kommun. Deras monter var full med tulpaner och pärlhyacinter framför en fond från någon av kommunens parker. Enköping ligger mellan Västerås och Stockholm. Jag har ännu inte varit där. Har du?
Jag har mest skrivit om alla prylar som finns till trädgård, men en trädgårdsmässa innehåller ju också växter. Jag var dock ganska dålig på att fota växter, sen blev ju kameran full också. Den här trädgårdsvivan var dock svår att motstå. Jag tror att det är den som heter Silver Black Lace. Den skulle jag gärna skaffa.Jag botaniserade mycket bland pelargonsticklingarna (inga bilder). Jag fick med mig tre stycken. Tyckte det var lite dyrt med 3 för 100, men det var kanske speciella sorter. Jag ska visa dem senare.

Alla fröförsäljare fanns ju också. Jag köpte dock inget. Jag gillade speciellt Rara växters monter, med alla vackra bilder på växter.Till sist vill jag visa det här söta gjutjärnsfatet med minipenséer. Den hittade jag hos Lantliv & Trädgård, vilket är en butik i Bromma.

6 kommentarer:

sericea sa...

Jag har varit i Enköping. Vandrade runt hela stan och kollade på fickparker och den stora parken vid ån. Det är fantastisk fint där. Det fanns små brevlådor med ritningar och växtlistor vid alla fickparker och planteringar, så att man kunde ta del av hur dom tänkt och planerat. Väl värt ett besök!
Han som var stadsträdgårdsmästare i Enköping är numera trädgårdscoach på mitt företag. :o)

Vildängel sa...

bilden på planteringen var superfin -en sån vill jagmed ha.

Nilla sa...

Jättekul att få se och läsa ditt inlägg!

Rosengeranium sa...

Jag missade Rara Växter! Eller gjorde jag det? Hm - jag var nog rätt rejält soggig i huvudet när jag var där. Röstade på Tutti Frutti balkongen, för övrigt, men valde mellan samma balkonger som du.

karin a sa...

Den där boken låter som något för mig men den kanske går att låna på bibblan!? Jag har inte besökt enköping men skulle gärna åka dit.

Härligt med magnoliablom! Jag har sett flera som är påväg... :)

Linda V sa...

sericea: Jag ska försöka lobba för att vi gör den avstickaren i sommar när vi kör norrut!

vildängel: Hm... menar du Sävsjös? Jag har en bild som visar den något bättre från ovan.

nilla: Tack!

rosengeranium: Rara Växter var längs väggen mot entrén, ganska i mitten. Jag själv trodde jag hade gått genom allt när jag på eftermiddagen upptäckte en gata jag inte gått! Otroligt :-)

karin a: Det gör den säkert! Jag tror den är gaska sprillans. Ja, underbart med Magnolia!