måndag, april 23, 2007

Dags att prioritera

Vårens arbete har mest gått åt till rosgropen så jag har inte haft ork till allt det andra. Så nu har jag bestämt mig att prioritera sånt som jag tycker är trist i trädgården (se länk ovan... dvs sköta gräsmattan, kantskärning, göra sig av med grenhögar mm).
  • Efter jobbet åkte jag och köpte toppdress. Jag kan inte så mycket om gräsmattor, jag bara klipper den. Men den där plätten utanför häcken måste ju grejas med för den var inte så värst fin förra sommarn heller. Jag tänkte gräva upp tuvor och ogräs, bre på toppdress och så nytt gräsfrö. Hoppas det är en bra plan.
  • Mossan som finns i gräsmattan innanför häcken bryr jag mig inte om. Jag funderar på att göra om lite där, gräsmattan kanske delvis försvinner såsmåningom.
  • När det gäller grusgången funderar jag på om det värt att åka och köpa en kantskärare. Eller fixar man det med en spade? Jag skulle bli glad för alla synpunkter!
  • Allt ris... kanske det får bli en brasa till Valborg ;-)
Till helgen är jag ledig i fyra dagar!!

Till sist en bild på gårdagens trädgårdsarbete. Formklippning är kul!

5 kommentarer:

Nettan sa...

Det där med gräsmattor är inte min starka sida men jag har fått gräsfrön av min pappa som jag ska så i alla kala fläckar som fåglarna gjort. Det står högst på min prioriteringslista...

Humlan sa...

Jag blir så imponerad av allt ditt slit med trädgården, själv har jag i år fullständigt ballat ur. Men har insett att lusten infinner sig i perioder. Och visst måste det vara lustfyllt att arbeta i sin trädgård, annars är det ju inget kul!

karina sa...

Jag gjorde enl. mig missen och köpte en kantklippare. Totalt värdelös om man jämför med spade.
Vår plan i höstas var att så lite extra på en plätt, så nu väntar jag på att få se resultatet. Annars får min mossa vara kvar för det är iallafall grönt.

karin a sa...

Ja varför gör man alltid de roliga sakerna först!? :) Jag är expert på att prioritera bort sådant som är tråkigt, vilket tyvärr syns ibland. Den lilla plätten utanför borde ju gå att åtgärda relativt lätt. Fyll upp med sand om det är ojämnt. Har man en riktigt bra spade är det nog onödigt med kantskärare.

Kul med formklippning! Alltid roligt att göra saker där man faktiskt ser stor skillnad före och efter.

Rosengeranium sa...

De roliga sakerna ger skjuts så att man kommer igång med arbetet. Jag brukar alltid fördela mina jobb så att jag börjar med något skoj, följer upp med det tråkiga och belönar mig själv med att göra de roligaste sysslorna sist. Funkar på det mesta, faktiskt.