måndag, april 02, 2007

Trädgårdsprydnader på mässan

Det fanns ett överflöd av diverse olika trädgårdsprydnader. Jag lyckades dock bara fota en enda tomte och det var den här:Det är en tomte i plast som man kunde köpa hos Inreda (kan dock inte hitta den på deras hemsida).

Jag blev förtjust i småfåglarna! Jag ångrar att jag inte köpte de här sparvarna. Kolla så söta!! Jag tror det var i Classicums butik man kunde köpa dem.

De här var också alldeles ljuvliga. De fanns i Allas idémonter.

De hade även fåglar som kan hålla fast duken. Tyvärr har jag ingen närbild på dem. Jag glömde kolla var man kan köpa fåglarna.
Här är en till fågel. Den kan man hänga i påskriset. Den finns att köpa i butiken Lolodi. Bodde jag i Stockholm skulle jag åka dit bums (Rörstrandsgatan). Där fanns nämligen mycket snyggt.

T ex den här stillsamma flickan. Visst ser hon nöjd ut!

Det här coola fågelbadet med en groda som sprutar vatten kunde man också köpa hos Lolodi. Deras grejer var dock ganska dyra.

Jag är osäker på vad den här montern hette. Den kan ha funnit på baksidan av tidningen Betongs idémonter. Det satt en tjej och gjorde sådana här betongtallrikar varje timme. Tallrikarna har alla möjliga mönster, kanske syns om ni klickar på bilden. 300 kr kostade de.
I samma monter fanns denna undernara katt! Den ser ut som min katt, fast spinkigare! De här figurerna var dyra...

Liksom chihuahuan. Rolig!

Allers trädgård hade en idémonter och i den fanns dessa äpplen och päron i betong. Visst är de snygga! Jag vet inte var man kan köpa dem, men hon som har gjort montern heter Eva Augustinson och bor i Bromma.

I Flower Gardens växthus fanns dessa japanska ansikten. Jag tycker de påminde om figurer som jag sett i Angkor Wat i Kambodja. Jag föll för dem och köpte två stycken. Jag har ingen aning var jag ska ha dem :-)

Till sist två bilder från en Landeas monter. Landea är trädgårdsdesigner och anläggare. Jag tycker det var så fint som de kombinerat sten och mossa till en lugn och stillsam plats. Och där bor sådana här märkliga figurer:

6 kommentarer:

Rosengeranium sa...

Du sprang inte på bronsstatyerna som mr Fredrik sålde? Det var prydnader som verkligen inte skämdes för sig!

Moni sa...

Den där gröna tomten var ju skitläskig, men chihuauan är hur söt som helst ju! :)

Linda V sa...

rosengeranium: Visst såg jag Mr Fredriks trädgårdsprydnader. Jag gick förbi och rynkade på näsan! Kameran ville inte fota!

moni: Tomten är helt galen! Och visst var vovven söt!

Hannele sa...

Den gröna tomten vill bo på Hisingen ;)

Axelina sa...

Jag var också på mässan, men japanska ansiktena missade jag!:( Fick dåligt samvete för att jag totalt ignorerat min stora uteplats när man såg alla fina grejer, växter och idéer!

Linda V sa...

hannele: :-D

axelina: Asch då, de var inte alls lika dyra som många andra figurer jag såg. 2 för 100.