söndag, april 22, 2007

Suck..

Jag har jobbat några timmar i trädgården både idag och igår. Rensat i hallonlandet (som man ska göra på sensommaren, vilket aldrig blev gjort), plockat maskrosor, beskurit berberis, plockat ris och krattat lite. Liksom man jobbar och dolar på. Det är tur man tycker det är kul med trädgård för en del grejer är rätt långtråkiga, som att plocka maskrosor och plocka ihop riset. Hur som helst, när det var dags att gå in började jag se mig omkring och jag blev... alldeles vemodig. Man jobbar och har sig nästan hela tiden, men ändå ser det ut som hej kom och hjälp mig i trädgården just nu.

Gräsplätten utanför häcken är alldeles förstörd av vinterns snöröjning. Fylld med grus och traktorspår. Inte mycket till gräs, mest tuvor och maskrosor. Trädgårdslandet är igenväxt med gräs och mossa. Har inte grävt i det för jag har fortfarande plantor kvar där. Måste flytta dem först. Och kolla gräsmattan bakom. Full med mossa och hål och så växter som sticker upp helt omotiverat lite var stans.Gräsmattan väller in och håller på att ta över grusgången. Så här såg det inte ut när vi flyttade in.Inte har jag flyttat på jorden som blev över av årets rosgrop.Överallt finns fula hörn. Här är jordhögen som blev över efter förra årets rosgrop... Hela baksidan är full av bråte och grenhögar.Ett fult hörn fullt av bråte...Jag antar att det känns så här för att helgen nu är över och man ska iväg och jobba i morgon igen. Eller så är det för att Magnolian gett upp. Nätter med minusgrader gör att kronbladen blir bruna och faller av. Vi ses igen nästa vår.

10 kommentarer:

sericea sa...

oj, jag förstår dig. Jag känner allt det som du skrev när jag är och jobbar i min pappas trädgård. man gör en miljon saker och ändå tar det aldrig slut. det är grenhögar, gropar och växter överallt som ska grävas, flyttas och göras nåt med.
samma sak på jobbet, men där kan jag ju jobba varje minut iallafall.
Låt inte vemodet ta dig, det blir snart bättre när det blir grönt och fint. och trädgård ska ta tid, även om det är otåligt ibland..

karin a sa...

Det gäller nog för oss alla att titta selektivt just nu. Bråte, skräp, mossmattor, ogräs etc har vi nog alla. När jag såg din första bild tänkte jag - vilken välklippt häck och när jag såg bilden med jordhögen såg jag den fina rabatten runt trädet.

Kanske skulle ta och fota mina skamfläckar jag med! :) Hoppas du får en fin vecka, snart är det helg igen...

Lotta sa...

Oj - jag skrev ett inlägg och nu ser jag det inte, glömde väl någon bokstav... i alla fall så skrev jag att du inte skulle tänka så negativt, trodde faktiskt inte du hade "mindre fina" ställen i trädgården...=) Tänk så mycket fint du har och som du visat på bloggen! Du har så stor trädgård och då kan det inte vara lätt att hinna allt på ett par helger... Ha en bra vecka!

Linda V sa...

sericea: Jag antar att det går upp och ner. Ska försöka prioritera på ett bra sätt den närmaste tiden så jag betar av sådana här "oroshärdar".

karin a: Ja, man måste filtrera blicken annars drabbas man av sånt här! Tack för din gulliga kommentar :-)

lotta: Oj hjälp, det är fullt av fula ställen! Men när man bloggar så vill man hellre fokusera på det som är bra. Utom i går då..

Malin sa...

Vad gott att höra att någon mer dras med dessa sk "fula hörn". Högar av olka slag är jag bra på...låtsas som om jag inte ser dem men till slut så måste jag göra något åt dem...Är detta att jag flyttar runt något för varje år och gör fint på ett ställe...är helnöjd då...Står där sen med en ny hög som måste vidare...

kicki lettenström sa...

Har funnit din blogg på slottsträdgårdsmästare, kommer fortsätta att besöka dej och se dina framsteg i trädgården, besök gärna min blogg.
Kicki

Hannele sa...

Ta det lugnt, det enda du inte kan ta död på i trädgården, är grasmattan. Den kommer att vara så grön och fin, när värmen kommer.

Vildängel sa...

Oj, ibland känns det nästan skönt att vi inte har någon stor tomt att sköta om. Men i sommar när du har görfint och jag har några ynkliga krukor med blommmor i kommer jag att vara jätteavuns. *s*

åsa sa...

Hmm..ibland känns trädgården övermäktig.. gå då in och ta några djupa andetag.. drick kaffe med dopp.. så brukar jag göra.. för när jag är på det där humöret.. då ser jag allt i svart...
Ha det gott=) /åsa

Annamaria sa...

Oj, oj, oj!!! När man samlar foton så där... Känns som om mitt lammöronproblem är lite smått... Men så tittar jag ut genom fönstret och inser 1. det finns FÖR MYCKET lammöron! 2. Jag har också en massa "fula fläckar". Min teori har varit att det snart ska grönska så mycket att de liksom döljs. Hoppas! Om inte annat så tar nog lammöronen över allt! :-) Hoppas helgen blir fin!