tisdag, oktober 03, 2006

Nedre delen av tomten

Undrar hur många procent av min trädgårdstid som enbart går ut på att stirra och fantisera? Mycket. Just nu stirrar jag väldigt mycket på nedre delen av tomten. Jag skulle vilja slippa klippa gräsmattan där och funderar lite på att utöka trädgårdslandet (mer potatis!) och ha sommarblomsrabatten här nere. Sedan funderar jag på att ta bort eller flytta en vinbärsbuske och istället ha dit något nätt litet fruktträd.

Kolla så här ser det ut:
Ser ni förslagen? Sommarblommor till vänster. Stenplattor mellan sommarblommor och vinbärsbuskar samt det nya trädet. Trädgårdslandet är större. Stenplattor hela vägen mellan trädgårdslandet och slänten. Till vänster kanske jag vill ha någon slags port till cykelvägen. En klätterros? Det måste vara brett nog att köra ut skottkärran.
Själva slänten är ju ett projekt för sig. De idéer jag hade i vintras har ju utvecklats en hel del!

Nästa år tänkte vi bygga om garaget (ok, den uppmärksamme har säkert hört mig säga att vi skulle göra det i år... saker kan säkert ändras fler gånger...) och då skulle vi behöva bredda infarten. Kanske vi gör om trappen och gången upp till huset. Måste fundera lite till. Den där syrenen som står närmast infarten (ljusgrön i bild) är inte helig för mig. Den luktade ju inte gott! En illaluktande syren, vilket påfund!

6 kommentarer:

cia sa...

det är precis samma sak med mig, jag stirrar och fantiserar. sen brukar jag tänka : det gör vi nästa år. och sen blir det samma fantasier år efter år men nästa vår ska jag i alla fall riva upp gamla blomlandet. jag ska göra nya blomland, plantera syren, sätta upp staket och plantera en häck och göra en snyggare uteplats.

annelie sa...

Vad bra det skulle bli!! Och inte behöva få ner gräsklipparen heller!
Själv drömmer jag också, men jag glömmer bort och hips vips är det för sent på säsongen för att göra något. Exempelvis hade jag tänkt sätta lökar i rabatten här hemma, men det har jag glömt. (Men faktiskt är det nog inte för sent ännu, för det är varmt här fortfarande.)

Jag tror jag borde ha en liten bok att skriva ner mina ideér i, så att jag kommer ihåg dem. Eller en elektronisk kalender som pinglar till när det är dags att så tobaksfrön eller plantera lökarna.

PS. Idag har jag börjat övningsköra...

Anonym sa...

va stiligt det kommer att bli, det där får du nog färdigställa, MEN, tänk på att på att under byggnationen har man behov av avställningsyta för byggmaterial och sånt. Det skulle vara synd om den sedan förstörs när bräder o sånt läggs dit, den biten är så nära garaget. mlj

Hannele sa...

Mysiga bilder, det har verklien hänt mycket.

Linda sa...

cia: Oj det var mycket du tänkte göra! Ta en sak i taget och var nöjd med allt du hinner! Jag skulle vilja hinna gräva lite nya rabatter innan det fryser på för vintern, så har man det gjort till våren.

annelie: Ja typ en blogg kanske du skulle ha ;-)
Kul att du börjat övningsköra! Det var på tiden :-D

mlj: Du har rätt, det är frågan om det ens är idé att sätta någon potatis nästa vår. Det kommer vara kaos.

hannele: Obs, bild nr två är bara idéer!

Ewa sa...

Jo, jag resonerade som så: om jag inte går till blodgivarna innan jag ska till sjukhuset så dröjer det ett bra tag tills jag kan ge blod. Så det var lika bra att få det bortgjort!