fredag, oktober 20, 2006

Jakten på höstfärgerna

Jag tog så många bilder idag så jag klämmer in med ytterligare ett inlägg. Blogger har varit seg som sirap hela kvällen, äntligen verkar det släppa så jag passar på att spamma!

Förutom berberis (som bara bitvis har bytt färg) är det bara kornellen som är riktigt vacker. Tyvärr har den redan börjat tappa bladen. Men det är röda vackra blad!Den högra berberisen verkar vara en speciell sort som blir gul istället för röd. Den var tidig på att hösta sig. Den vänstra har börjat förvandlingen och liknar mer de andra berberisarna som jag har.Det är de här färgerna jag väntar på.Stephanandralimpan längs trappen har just blivit gul.Klätterhortensian börjar också gulna. En till bild på en av mina gulnande hostor. Avslutar med några gula kvittenfrukter. Trevlig helg!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vilka fina höstfärger det finns hos er! Här har vi inte alls fått uppleva så mycket av det, grönskan höll ganska länge och nu har större delen av löven blåst bort. Otroligt att det finns så många blommor i blom. Ha en skön helj! mlj

cia sa...

höstfärgerna är dom vackraste färgerna både i naturen och inomhus
det är varma sköna färger.

Linda sa...

mlj: Trist att det gick så fort hemma hos er. Som jag minns brukar höstfärgerna vara som finast typ två veckor i september hemma. Här är det mer utdraget och det är mycket som inte fått höstfärg än samtidigt som en del träd redan tappat sina löv. Visst är det märkligt att blommorna blommar, men vi har det ganska milt. Jag vill ändå skaffa fler höstblommande rosor, det är så himla fint med rosor! Hoppas du haft en bra lördag. Trevlig kväll!

cia: Det är tur att hösten är vacker, annars hade den ju bara varit hemsk ;-)

Anonym sa...

Läckert, höst är bäst. Jag fick en, min första rosenkvittenfrukt i år.

Anneli sa...

Vilka vackra höstfärger. Det är underligt, men här i Stockholm har träden inte alls så fina höstfärger som man kunde förvänta sig efter en så solig höst. Vad heter kisse? Apropå din kommentar hos mig om sommarminnen, då var det faktiskt ditt inlägg tidigare som inspirerade mig. Det var så himla fint att du lagt ihop hela trädgårdssäsongens höjdpunkter i en följd.
Trevlig helg!

Moni sa...

Det är få ssker som slår höstfärgerna, så himla vackert alltså!
Va roliga dom där gula kvittenfrukterna var! Har jag nog inte sett innan.

Anonym sa...

Ja det er så vackert med alle farger. Det er ju mer farger nu en det er på sommerene.

Frida sa...

Trevlig helg på dig med! Vi får soffan nästa vecka :) Ska bara möblera lite så får jag bjuda tillbaka på fika.

Linda sa...

hannele: Oj bara en, är plantan ny?

anneli: Jag har läst att det inte blir lika starka höstfärger om nätterna varit milda! Den svarta kissen heter Dummis!

moni: De är nya för mig också, sen jag flyttade till Götebrog (vi hade en sån buske i föreningen där jag bodde).

julie: Sant, mer variation nu!

frida: Det ser jag fram emot! Hoppas allt är bra med dig :)