måndag, januari 03, 2011

Årets pojkar 2010

Ska se om det går att sammanfatta året med max två bilder per månad!

Januari
Pojkarna firar 2-årsdagen och det blir flera kalas. Här kom bvc-kompisarna för ett gemensamt 2-årskalas med pannkakstårta och presenter.


Februari
Det kommer massor av snö och ibland kommer vi ut och leker i den. Mars
Jag är höggravid och vi är jättesjuka allihop. Mycket vab, så mycket tid hemma. Vi läser böcker, bygger lego, pysslar och leker i vasken. Pojkarna lär sig bokstäver och ljudar dem när de ser dem. Som här när de klättrar på pelletssäckar i vardagsrummet (tillfällig lekställning då man kanske inte orkar gå till lekplatsen varje dag!).April
Sigge och Hugo blir storebrorsor! Namnet lärde dom sig blixtsnabbt och plötsligt efter Elmers ankomst kan de säga sina egna namn. Det är mycket utveckling just nu, både med språket och sån utveckling som också kan kallas "trots".Alldeles färsk lillebror: Maj
Vi försöker lära oss livet som trebarnsfamilj och det är lurigt att tillfredsställa alla behov. Att åka en sväng till Bauhaus, känns som ett svårt projekt. Hemmavid är det ständiga problem med aktivering och hålla kvar barnen på tomten, eller under uppsikt. Elmer blir en månad och fyrar av sina första leenden.
Juni
Grejen just nu är att skruva och spika.
Ute blir det en del bad och vattenlek.

Elmer blir två månader. Han är stadig i nacken och får sitta i bumbo.Juli
Vi åker på semester och mycket tid tillbringas med närmaste släkten. Mycket blåbär och jordgubbar får man äta. Augusti
Vi är hemma och tillbringar massor av tid i trädgården. Här avverkar Hugo träd och Sigge klipper gräs i bakgrunden. Vi går till skogen nästan varje dag och käkar massor med blåbär och vildhallon. Pojkarna smakar på det mesta faktiskt, blommor, krasse och kryddor. Får hålla koll att de inte stoppar giftiga växter i munnen.

Elmer blir fyra månader och han larvar sig utanför täcket..September
Fortfarande fint att vara ute och pojkarna gillar sin nya lekplats på baksidan.Elmer blir fem månader och kryssar runt på golvet. Ibland får han vara med i brorsornas lekar.Pojkarna går ju på dagis på dagarna, men det kan vara kämpigt att göra sig i ordning på morgonen och gå dit. Två barn i vagn och en på ryggen. På eftermiddagen kan det ta en timme att komma hem, för det är några lekplatser på vägen.

Oktober
På helgerna försöker vi såklart komma ut, men ibland kan det bli väl sent. Då är det ju fiffigt om man äter lunchen ute. Och extra fiffigt om en grannfamilj går förbi så de kan vara med. Elmer blir sex månader och han sitter och han bluddrar, samt jollrar så det låter som riktiga ord.
November
Kompisar från Norrbotten kommer på besök och vi gör utflykter. Bl a besöker vi Naturhistoriska museet och Kan själv-utställningen som är i Kungsbacka.Sigge och Hugo ritar huvudfotingar och stora maskiner. Elmer blir sju månader och klättrar upp i diskmaskinen och ställer sig upp mot möbler.December
Julmånad och vi gör en del julgrejer: bakar pepparkakor, dekorerar pepparkakor, försöker oss på några pyssel. På förskolan tränar de för luciatåget. Det blev så fint så och väldigt underhållande då dessa sötnosar viftade med sina lasersvärd nästan hela showen... Elmer blir åtta månader och har hittat pekfingret (och lampan). Och han går längs efter möbler.

Vi firar julen hemma och det blir väldigt mycket hemma.... När pojkarna åker på dagis igen nästa måndag så har de varit hemma i fyra veckor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

åh, dina killar rockar! så fina!

Anonym sa...

Vilken kavalkad. Jättefina bilder. Så var året. Kram Lisa

Ika sa...

Så roligt att läsa när andra sammanfattar sitt år. Blir lite sugen på att göra det själv.

Evelina sa...

Kul med årssammanfattning! Bilden på "svärden" såå cool och talande i denna åldern de är i, underbar!