söndag, februari 05, 2006

Gardeners World

Jag vet inte hur det är med era pressbyråbutiker, men de flesta här i Göteborg har ett ganska bra utbud på utländska magasin. Häromdagen hade jag lite väntetid innan tåget skulle gå och då fick jag upp ögonen för engelska trädgårdstidningar. Jag fastnade för Gardeners World från BBC. Bra variation på trädgårdsreportage, guider, frågor och svar, pyssel, köptips, nyheter, krönikor, läsarbrev och massor av fina bilder.

Det mest spännande i februarinumret (på hemsidan gör de redan reklam för marsnumret) var reportaget om Beth Chattos trädgårdar i Essex, som är anpassad till ett väldigt torrt klimat (många snygga och stilrena kombinationer), artikeln om hur man gör fina kanter i rabatten, hur man designar en köksträdgård samt listan med de träd och buskar med snyggaste stammarna vintertid. Sedan fick jag stifta bekantskap med Dianas favorit Alan Titchmarch. En snubbe som gått mig helt förbi (har hans program verkligen gått på svensk TV?). Han skriver om hur klimatet förändrats de senaste åren och hur han märker det i trädgårdsarbetet och sen gör han lite reklam för sin bok "The Gardeners year".

Men halva nöjet var att kolla alla annonser (växthus mm), men det får bli ett annat blogginlägg.

Brukar du läsa engelska trädgårdstidningar?

10 kommentarer:

:sericea: sa...

min pappa brukar få med sig engelska o amerikanska inredningsmagasin från sina resor, o även en engelsk trädgårdstidning en gång med tillhörande videband om bara klematis. på engelska. utan text. jag orkade aldrig kolla på den :o)

Karin sa...

Hej Linda!

Om du tyckte det var intressant att läsa om Bett Chatto måste jag bara få rekommendera hennes trevliga bok "Min trädgårdslund"...massor med trevliga växter i den ;-)

Jättefin blogg du har! Särskilt intressant när du skriver om växthus eftersom jag planerar nytt själv.

mvh. Karin (KarinA i gbg på AoT-forum).

Camilla sa...

Hur gick det med vitlöken du satte i vatten? Smakat på den eller har den blommat eller nått? *nyfiken* :)

Jörgen sa...

Gardeners World tillhör en av de bästa trädgårdstidningar som jag har haft nöjet att få bekantskap med.
Alan Titchmarsh är en stor guru i england med många trevliga idéer. Han har också haft det stora trädgårdsprogrammet Gardeners World men kör idag mindre mer specialiserade program. Via satelit och canal digital går det att se BBC prime och där dyker han upp då och då.
Jag kan bara säga det att efter att ha sett Alan i Gardeners World gick det inte att se Gröna rum. Det blev pinsamt dåligt i jämförelse.

Husmusen sa...

Jag stod faktskt och tummade på en ute på Arlanda i söndags men föll för ELLE Decor UK istället - men lite mer bearbetning via din blogg och jag står där med ett styck trädgårdsmagasin i näven förr än jag anar....

Diana sa...

JÖRGEN!! JAg kan bara säga att "Du tog mina ord ur min mun". Jag håller med dig i varje ord du skriver. Helt Rätt!! Jag klarade inte heller av att se Gröna Rum efter att sett Alan Titchmarsh. TACK för ditt inlägg här :-)

Diana sa...

Linda, Alan är min stora Trädgårds idol (om man kan säga så) och boken han gör reklam för har jag nu haft ett tag, för jag fick den i julklapp av min man. Boken är nämligen ett kompliment till hand TV program med samma titel och jag har nu dumpat allt från TVn till DVD-spelarens hårddisk för bränning. Så jag viste redan innan det började på TV vad det handlade om. :-) Sista avsnittet gick förra veckan. Innan ni börjar leta efter kanalen där den gick så kan ja säga, sluta leta, den går på Engelsk TV.

Diana sa...

Glömde säga att jag prenumererar på Gardener's World. Super Tidning.

MiaMi sa...

Hej, Linda! Tycker också rätt så mycket om Gardeners World (men programmet var ju bara sååå mycket bättre än tidningen (fast det här numret har jag inte sett, så jag borde kanske inte uttala mej? - Bor du i England, Diana, eller kan du få in andra engelska kanaler än BBC här hemma?), men jag har i vart fall stannat vid att köpa enstaka nummer (främst när jag är i UK. Däremot prenumererar jag bl.a. på The English Garden och Gardens Illustrated - kan rekommenderas varmt!
:):):)
MiaMi

Linda sa...

:sericea: Sälj på Blocket om det står orört!

karin: Tack för tipset, den finns ju på bokrean så jag har slagit till!

camilla: Som sagt, nu har vitlöken gett upp. Men den var verkligen god. Men jag hann inte skörda så mycket :-o

jörgen och diana: Så nyfiken man blir när ni säger så här, jag skulle vilja se honom i rutan!!

miami: Jag ska spana in de andra trädgårdstidningarna också. Kul att läsa!