lördag, februari 18, 2006

Alternativ till Nordiska trädgårdar

Under en kort stund såg det ut som jag kunde åka på årets trädgårdshändelse, mässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö den 23-26 mars. Det blir inte så. Därför har jag nu letat upp några alternativ för mig i västsverige!


Hem & trädgård i Borås, den 7-9 april. Företag från Sjuhäradsbygden som presenterar sig. Bildcollaget som de har på hemsidan ser rätt inspirerande ut, men något program kan jag ännu ej se.
Din villa & din trädgård på Tjolöholms slott den 21-23 april. Det är ett par inspirationsmontrar och seminarier, bland annat "Hur skapar du din drömträdgård?". Tidigare har jag bara varit på Tjolöholm i samband med Classic Motor show!


Helgen efter är det Lisebergs trädgårdsdagar, 28 april - 1 maj. Jag har ännu inte lyckats besöka detta arrangemang. Däremot så spanar jag alltid in planteringarna när jag är på Liseberg. Det är alltid hur mycket som helst som blommar!


STA Halland har växtutställning och växtmarknad den 13-14 maj i Varberg. Jag gissar att man kan besöka detta utan att vara medlem. Det är även visning i några olika trädgårdar (fast då kanske man ska vara medlem?).

Göteborgs botaniska trädgård har trädgårdsdag med växtmarknad den 3:e juni.

Samma helg är det Blomsterfestival i Fredrikshamn. 2 timmar bort med båt.

Under sommaren brukar tidningen Land arrangera Öppen trädgård runtom i landet. Dock kan jag inte hitta information om datum och plats för detta.

Kommer du att besöka Nordiska trädgårdar eller något av arrangemanget jag skrivit om?

6 kommentarer:

Desirée sa...

Öppen trädgård brukar vara i juli, och lite knepig att veta om i förväg om man inte har tillgång till tidningen. Intensiv spaning i juli alltså.

Maria sa...

Själv ska jag åka ner till Nordiska Trädgårdar men vill jättegärna se Lisebergs trädgårdsdagar också. Men bor man här uppe i de norrländska skogarna får man vara glad för det lilla... ;)

kramgo_72 sa...

Nja, jag bor så pass långt norrut så det blir lite dåligt med såna stora mässor härikring. Men det är alltid skoj att kika för man får sååå mycket idéer och uppslag.

Men nu när man bor i lägenhet med bara liten balkong så är det ju förståss liiiite skillnad på vad man kan göra... *suckar*

andré sa...

Bor man i Skåne (eller vill åka hit) kan detta vara ett alternativ: www.skansktradgard.se

Linda sa...

André: Tack för tipset, men oj det är ju redan nästnästa helg!

Diana sa...

Det var ju massor av intresanta ställen du hittade! Men jag skall till Älvsjömässan och då på Lördagen. Äntligen skall jag komma Dit! Har aldrig varit på Trädgårdsmässan förut för mitt jobb har alltid satt stopp för det, men nu är man arbetslös och kan faktiskt komma dit denna gång. :-) Inget ont som inte har något gott md sig ;-)