lördag, december 30, 2006

Årets lista 2006

Ett år som mest präglats av att jag är med egen trädgård. Hur ska jag då sammanfatta mitt första hela trädgårdsår? Med en lista!

Årets experiment:
Frösådderna!Årets misslyckande: Frösådderna! I alla fall squash, tomater och salvia.

Årets mest lyckade: Rosrabatten!Årets slit: Rosgropen!Årets överraskning: Att jag inte ville ha vinter :-o

Årets höjdpunkt: Åh det var många. Hela säsongen var det nya saker att vara glad åt, men Magnolians blomning toppar naturligtvis!
Årets njutning: Den kanonvarma sommaren och många lata stunder på altanen!Årets det-hade-jag-inte-tänkt-på-innan-jag-fick-trädgård: Allt pyssel det innebar att ta hand om bären! Men saften blev det godaste jag druckit! Men vad många bär som fick hänga kvar på buskarna!
Årets maraton: Gulrummet. Men det blev så gott som klart (golvet ska slipas och det ska fixas kring elementet).

Årets uppskjut: Garaget. Vi tar det ett annat år.

Årets förvåning: Jag började virka!

Årets förkovring: Jag gick på fotokurs!

Årets köp: En liten begagnad bil som jag kör till jobbet med! Bra trädgårdsrelaterade saker med bilen: Jag kommer snabbt hem och kan fixa i trädgården medan det är ljust och jag kan smidigt svänga förbi trädgårdshandlarn på vägen hem för att köpa jord och plant. :-)

Årets besök: Ska jag naturligtvis inte rangordna, men det har varit kul att bjuda hem folk och låta dem sova över: Mamma, pappa, svärmor, storebrors familj, ena lillebrors familj, K:s systers familj, S & J:s familj, Annelies familj, O & K, jobbarkompisarna och så H som bott här allra oftast och så alla som kommit och hälsat på över dagen (t ex Husmusen!). 2007 blir ett ännu bättre år att vara gäst i vårt hus för då ska man inte behöva bo bland kartonger och renoveringsprojekt!

Årets mys: Julafton hemma i huset!

GOTT NYTT ÅR TILL ALLA SOM LÄSER MIN BLOGG!!

8 kommentarer:

Nettan sa...

Ett bra år för dig låter det som!!! Hoppas på ett lika bra år 2007! Ser fram emot att läsa om alla dina trädgårdstankar även under nästa år. Tack för inspirationen som gjorde att även jag startade en blogg!!! Gott Nytt År!!!
Kram

frugb sa...

Hej Linda!!!
Nu har jag fördrivit en halvtimme framför din blogg och uppdaterat mig - har inte kollat in några bloggar på ett tag. Och som vanligt blir jag på glatt humör för du skriver så kul!!! *kram*

Nu ska jag blogga lite mer ordentligt själv, fast jag kunde inte lägga upp fler bilder för det var "fullt i mitt album" - som jag inte visste hade begränsningar! Skumt! Men det reder väl ut sig snart hoppas jag.

Önskar dig ett gott nytt år! Vi ses i cyberrymden,
kram frugb!

Anonym sa...

Gott nytt År!
Kul att läsa din 2006 lista.
Vi ses nästa år!

anneli sa...

Vilken underbar lista! Nu blir man verkligen trädgårdssugen. Ute är det +7 så i princip skulle man kunna gå ut och gräva sig en rabatt:)
Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram

Moni sa...

Det var en väldigt rolig lista att läsa! Du sammanfattar året så positivt och kul, jag blev på riktigt bra humör när jag läste detta!
Hoppas att 2007 blir minst lika bra för dig!
Kram Moni!

AnnicaB sa...

Härlig lista Linda. Önskar dig ett Gott Nytt År. Kanske ses vi på Botan-träffen i vår, tänker försöka inte missa den i år!?

Linda sa...

Hej alla! Tack för alla nyårshälsningar och glada tillrop. Ni gör min dag! Kram och gott nytt år!

Anonym sa...

Du är en underbar dotter, ha ett gott nytt år!