lördag, december 09, 2006

DoReDo - uppdaterat

Jag har inte skickat den virkade dockklänningen till Helga så det får bli en julklapp. (Brorsdotter Elin får inte titta på detta inlägg tack! :-) Jag tänkte komplettera med lite fler kläder så jag har sytt idag. Jag hade mina gamla dockkläder som inspiration och mönster (sånt som jag tror min mamma har sytt åt mig). Bl a fanns där ett par strumpbyxor. Om jag fattar rätt var de sydda från ett par strumpor. Så himla fiffigt att återanvända gamla omaka strumpor på det här viset.

Strumbbyxor av strumpa:
Tröja av strumpa:Ett litet strumpset (suddig bild)!Och så här blev virkklänningen med ett rosa sidenband!Mest nöjd blev jag ned denna söta jeansklänning. Jag besökte en sybehörsbutik i veckan och köpte fina band!Ja och sist en riktigt slarvigt sydd sladderdress med jeanskjol till!Hoppas nu att Helga är samma storlek som mina malldockor!

Har ni gjort nåt kul idag?

Uppdaterat:
Jag var "tvungen" att göra en tröja till . Det blev nåt kimonoaktigt. Byxorna i samma tyg är alldeles för små över rumpan. Måste fixa en pålitlig byxmall (jag vill inte sprätta upp de som jag har och kolla!).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Läckert vad du är pysslig, jag blir glad på rätt sätt. Elin blir nog glad också och får mycket att roa sig med alla klädbyten. Jag har varit o hälsat på båda sönerna samt gosat med barnbarnen. mlj

Moni sa...

Va duktig du är!!! Att sy dockkläder måste vara superroligt! Brorsdotter Elin kommer säkert att bli överlycklig! :)

lotta sa...

Jättefina dockkläder du sytt, smart med återvinning och alla tybitar man sparat i garderoben kommer till använding. När tonåringarna var små söta flickor så sydde jag dockkläder och tyckte det var jättekul. Symaskinen har jag plockat fram för att sy hjärtan att hänga till pynt till jul. Igår gjorde jag julkort och idag blir det nog lite kransdekoration. Fin korg med hyacinter, det luktar så gott, får köpa någon till Lucia.

Hannele sa...

Det var fint, min mamma syr fortfarande dockkläder till bekanta och släktingar.

Linda sa...

mlj: Det är himla kul när man kommer igång. Och dockkläder är lagom svårt för mitt tålamod :-) Huvva det är länge tills jag får träffa er!

moni: Ja, det är kul! Och går hyfsat snabbt!

lotta: Ja precis, det går ju ta vara på restbitar på ett smart sätt. Oj vad du pysslar den här helgen :-)

hannele: :-D

Nettan sa...

Så sött, så sött

Anonym sa...

Du är verkligen duktig och pysslig!!

Anonym sa...

Vad duktig du är! : )