torsdag, december 28, 2006

Ledig

För varje morgon som går vaknar vi lite senare. Även katterna tar sovmorgon. På vardagar är dom på, biter och jamar vid halv sju för att få upp oss, men nu ligger de och drar sig till långt efter tio. Är inte det konstigt?

Sen kliver man upp, ger katterna mat och sätter på kaffet och slår på TV:n, bara för att konstatera att morgonprogrammen är slut och det bara är skräp på TV. Men man hittar väl nåt America's funniest movies eller nåt. Man dricker sitt kaffe. Efter en halvtimme kommer man på att man borde äta frukost. Man släpar sig upp ur soffan och brer några mackor. Man går tillbaka till soffan, tar kanske med sig nåt att läsa. Och så fördriver man en timme till.

Sen går man till datorn och läser nyheter och kollar genom dagens bloggar. Det är inte så många som uppdaterar på ledigheten. Men man sitter lätt av en timme.

Och all denna fördrivning av tid bara för att man inte orkar gå och duscha! Hur kommer det sig att det går så lätt och snabbt att duscha på vardagarna när man jobbar, men att det är ett sånt jobbigt och långsamt projekt när man är ledig?

Nåväl. Nu är klockan ett och jag är nyduschad. Ska bara göra mig i ordning så kan dagen börja på allvar. Vi kanske drar ner på stan idag? Tjipp!

10 kommentarer:

carina sa...

Jag blir nästan lite nostalgisk när jag läser om era sega mellandagar. Vaf härligt att kunna ha det så, det behöver ni säkert!

Om jag säger så här: 3 barn på 4 år, sedan existerar inte fenomenet förlängda startsträckor på semestern längre. Barn tycker att det är kul att skutta upp ur sängen senast kl 7 för att se vad livet har att erbjuda idag då, helg som vardag. Själv skulle jag väl gärna bli erbjuden en seg förmiddag då och då men men, får väl ta igen det när de är tonåringar. Upp med rullgardinen kl 9 och kvittra att ni ska väl inte sova bort heeela dagen, killar!

Linda sa...

carina: Ja, jag lever värsta lyxlivet som kan dega så här på ledigheten! Tre barn på fyra år. Jelp :-D

Hannele sa...

Sonen tar mej i alla fall ut på morgonpromenad :)

Anonym sa...

Vi får sova till 9.20 ungefär så vi har det inte så kämpigt faktiskt. Men jag är desto sämre på att komma isäng på kvällarna så jag är iaf trött på morgonen och det är ju helt mitt eget fel.

Lotta sa...

Jag njuter också av ledigheten, kan strosa runt i morgonrocken hur länge som helst. Idag ställde jag klocka på 8, tänkte att jag skulle komma upp lite tidigare men när den ringde så stängde jag av den, kröp ner under täcket och bara njöt av att inte behöva gå upp!

Nettan sa...

Visst är det skönt att vara lat :-)! Jag njuter också av sovmorgon, sena frukostar och dåliga tv-program...Så skönt så skönt...

Minna sa...

men åååå vad härligt det låter. själv slääääpade jag mig upp 06.30 varje morgon i mellandagarna medan Kemsietn låg och trynade och jöt avs in ledighet...

:sericea: sa...

jag jobbade onsdag och torsdag och idag fredag bev jag knockad av en fet överrasknings förkylning så nu får jag ju min sjuka ledighet. suck!

förresten passade jag o min pappa på att plantera lite lök och rensa ogräs på juldagen. vi kanske var ensamma om det i det här landet? :o)

karin sa...

Vilken mysig beskrivning av din dag :-), vi kom hem vid ett i natt med flyget, så vi har sovit ut till tolv idag. Ni verkar ha haft en väldigt lyckad jul, vad kul att se!

Anonym sa...

Det är klart att man ska leva långsamt när man är ledig. Mina dagar har sett ut ungefär som dina och jag bara njuuuuuter./Annela

www.mysochpys.blogspot.com