måndag, juli 03, 2006

Tillbaka

I eftermiddag kom jag hem efter en otroligt intensiv vecka. Det blev så lärorikt som jag hade hoppats. Nu kan jag ännu mer rekommendera den här typen av semester!

Det visade sig att de flesta av de andra på kursen var där för fjärde-femte och till och med tionde gången. Men det var jättegoa människor så jag kände mig snabbt välkommen även om jag inte var på deras nivå fotomässigt och mörkrumsmässigt. Jag har fått massor av inspiration och lärt mig massor.

Dagen efter jag åkte slog två rosor ut! Min nysatta Pernille Paulssen. Fast den har redan börjat tacka lite för sig. Men härligt maffiga rosor på den lilla busken.
Och i slänten hittade jag innan jag åkte en liten liten rosbuske bland det höga gräset, full i knoppar. Den har slagit ut under veckan och har nästan röda små blommor. Annars har det inte hänt så jättemycket i trädgården. Squashplantorna tycks ha dött, bönor och ärtor har farit illa. Praktbetonikan blommar och så har det börjat blomma i nya buskar (jag som trodde jag inte hade fler blommande buskar). Jag tror det är jasmin.

Det känns just nu orimligt att läsa ikapp alla bloggar, men jag hoppas i alla fall att alla haft en bra vecka!

8 kommentarer:

Hannele sa...

Visst kan det vara riskabelt att resa bort på sommaren...
Folkhögskola är toppen, vi har varit flera gånger i Fridhems folkhögskola, underbara trädgårdskurser, foto, skriveri, allt, dom har bra program underhållning på kvällarna också och go mat, jätteroligt och bra sätt att ha semester.

maloppa sa...

Det låter som du haft det härligt, måste vara roligt att fokusera på en grej istället för att flänga runt till alla släktingar, besöksmåsten och nöjesattraktioner som barnen vill uppleva. Lite ego semester - det behöver man ibland. Ska själv iväg fyra dagar i höst på en meditationskurs.
Tror de flesta har samma problem nu i semestertider att man kommer efter i bloggläsandet, det är bara att fortsätta där du står. Livet går inte under för att du inte hunnit uppdatera dig....

Lilla B sa...

Fina bilder!

petra sa...

Jag har varit på Fridhems folkhögskolas deckarkurs en sommar. Kan verkligen rekommendera sommarkurs på semestern. Hur trevligt och avkopplande som helst.

Moni sa...

Vad skönt att du är tillbaka, det var lite tomt utan dig! Kul att du gillade kursen! Ser fram emot bilderna från din vackra trädgård!

:sericea: sa...

hej, kul att du är tillbaka! :o)

Anneli sa...

Hej och välkommen tillbaka! Det verkar ha varit en kanonkurs!
Ser fram emot att se hur du tar dig an dina nyvunna kunskaper med kameran:)

Linda sa...

hannele: Ja Fridhem har ju massor av kurser! En kompis var där förra sommarn och jag höll nästan på att hänga med, men det låg fel vecka.

maloppa: Javisst en egosemester och _aktiv_ semester. Och man får tid att fokusera på sitt intresse med likasinnade. Perfekt. Och det här med bloggandet orkar jag inte riktigt med just nu märker jag!

lilla b: Tack :)

petra: Coolers med deckarkurs. Hur går det med ditt eget skrivande?

moni: Åh var det det. Nu åker jag strax på ny semester så jag kommer inte kunna visa några bilder från trädgården på ett tag.

sericea: Hej hej!

anneli: Uuuh, sätt ingen press på mig!