söndag, december 03, 2006

Första advent och lampbekymmer

1. För någon vecka sedan köpte jag en ny sjuarmad ljusstake på Åhlens. Jag har faktiskt aldrig ägt en sjuarmad så jag tyckte det var på tiden. I fredags packade jag upp den. Naturligtvis var det en lampa som inte funkade. Alltså inte själva lampan, för jag testade förstås, utan själva staken som lampan satt i. Dessutom satt en av stakarna väldigt snett. Igår åkte jag till Åhlens för att få den bytt. För säkerhets skull testade vi lampan först och inte heller den funkade felfritt. Men nästa gjorde det. Så dåligt! Dessutom tänkte jag köpa extra lampor så jag har hemma. Det fanns typ trettio olika lampor, men inte den som skulle passa mina stake. Varför finns det så många varianter?!2. Vi har två julstjärnor i papp. Igår skulle jag sätta upp dem. Jag hittar bara ena pappstjärnan men inte själva lampan som hör till. Var sjutton finns dom!?

3. För ett litet tag sedan köpte vi nedanstående julslingecirkel på Ikea. (Vad sjutton kallar man dem?) Vi tänker ha dem över köksbordet och göra nåt fint av dem. Men eftersom jag inte hittade lampan till min julstjärna så tänkte jag hänga upp cirkeln i sovrummet så länge. Det blev jättefint. Men efter ett tag så slocknade en tredjedel av ringen. Och jag vette sjutton om det går att byta lamporna?! Verkar vara en specialsort. Måste ta mig till Ikea och byta igen.Nå, har ni också upplevt några lampbekymmer i samband med helgens julpyntande? Och visst känns det som det är så dålig kvalitet på grejer man köper nu för tiden?!

15 kommentarer:

Hannele sa...

Inget är evigt längre, ha en trevlig första advent ändå.

:sericea: sa...

ja nu slår vi ju ihop julpåsarna och A's pynt var ingen höjdare. standardröd 7armad ljusstake var totalt död, även efter hur många lampbyten som helst o alla lampfästena satt oroväckande löst. jag slängde skiten o köper en ny. bättre, hoppas jag. är inte allt sånt satans dyrt idag oxå?! (och dålig kvalité)
pappstjärnorna hänger alla snett för man kan inte justera "hänget" ordentligt. och aldrig finns det väggkontakter där man mest behöver dom. sladdar högt o lågt är vedervärdigt!
ungefär här har jag lessnat o glöggar ner mig i dimman istället.
:o)
Trevlig advent!

Maria sa...

Blir avis på allt ditt fina julpynt. Vi har bara gammalt och trasigt... ljusslingor med typ 2 fungerade ljus och elstakar där man inte ens kan skruva i lampor utan att de knäcks. Det är ett hårt liv...

Anneli sa...

Igenkänning!!! Vi har ägnat halva dagen idag åt att leta reservlampor till adventsljusstakar och slingor.
IKEAS Glänsa har inte utbytbara lampor. På vår från förra julen har också en fjärdedel slocknat....

Lotta sa...

Nä, jag har aldrig några bekymmer... skoja bara. Köpte ett jättefint rött hjärta i Ullared men var inte så smart som jag trodde. När jag kom hem upptäckte jag... jo, hjärtat är dubbelt, omlindat av massa fina röda små trådar, ett slagst tyg? och mitt inne i sitter ljusslingan. Johanna frågade mig hur jag byter lampor.... %/ man får tydligen öppna små hål i trådtyget och idag började en lampa blinka - hur smart var jag på en skala....

karin sa...

Jag ska tydligen vara himla glad över att min ljusslinga från Åhléns fortfarande funkar... Och ett tips, jag köpte enbart pappersstjärnor och trädde de över de befintliga fönsterlamporna i fjol, mindre att hålla reda på!

Linda sa...

hannele: Hoppas du fick en trevlig advent!

sericea: Det finns ju billiga för typ 59 kronor. Den jag köpte var dyr, över 400 spänn och så funkade den inte! Det där med att de hänger snett... du ser ju på bilden att min "julcirkel" hänger snett! Förståndigt att glögga!

maria: Hälften av mitt är ju också typ fel och trasigt. Och gardinerna måste jag göra om och gardinstångsfästena måste jag flytta för att passa till gardinerna!! Hårt liv! Jag köpte en del julpynt på rea i fjol och så har jag köpt lite dukar och sånt på loppis. Tips tips.

lotta: Men liksom... man förväntar ju att en produkt ska gå att använda!

karin: Smart! Men jag har inga befintliga fönsterlampor... :o)

anneli: Ah men visst kan man bli galen!!

maloppa sa...

Ja, du har ju redan läst om mitt krångel med din "ljuscirkel" som heter Glänsa... Köpte även för ett par år sedan en hängande "gardin" med lysande stjärnor att ha på gardinstången i kökets burspråk. Förra året pajade en slinga så då fick vi ha trollsländor till jul (de som hänger i växthuset nu..) och igår när jag skulle tända den som fungerade förra julen så var den död. Istället för att dricka adventkaffe i växthuset blev det en tur till Ikea *suck*. Håller med om att det är dålig kvalitet på grejorna, man kan ju inte heller byta enstaka lampor utan måste slänga hela alltet.
Hoppas du haft en trevlig första advent trots krångel...

Ewa sa...

Jag var på Konsum "du vet var" i lördags och köpte 18 reservlampor till 5-armade ljusstakar. Sen gav jag reservlamporna och 3 icke-fungerande ljusstakar (från jobbet) till papsen. Efter ca 1,5 timme hade jag 3 fungerande ljusstakar igen! Men det behövdes en elektriker som skruvade isär ljusstakarna i molekyler...

Och nu lyser det så fint på vårt kontor!

Hannele sa...

Adventem var toppen, fast jag fick köpa ny belysning till utegranen.

cia sa...

om man lusläser bloggarna så ser man att du är inte den enda som haft bekymmer med IKEA lampor.
själv har jag också letat efter julstjärnor som jag tror jag vet var jag har - alltid samma letande.

Moni sa...

Tre av lamporna i min adventssljusstake var trasiga, men det låter onekligen som en droppe i havet om man jämför med din lysproblem... ;)

Så himla typiskt sånt där! När man väl har hängt upp sin adventssaker vill man ju att dom bara ska funka!

therre sa...

jag tror du har drabbads av en lampförbannelse, for real ;)

therre sa...

jag tror du har drabbads av en lampförbannelse, for real ;)

Linda sa...

maloppa: Vad trött man blir!

ewa: Och ett bra tålamod torde ha behövts!!

hannele: :-)

cia: Vi får städa undan smartare den här gången!

moni: Japp, man är ladda att få det fint och så blir det tvärstopp! Okej, det är ett ilandsproblem, jag erkänner! :-)

therre: OH NO!! ;-)