måndag, maj 08, 2006

Trädgårdslandet tar form

Igår grävde jag om i trädgårdslandet (jobbigt, det är väldigt mycket lera) och satte potatis. Dock fick jag bara plats med den ena potatissorten (Amandine). Måste komma på nåt smart och snabbt hur jag ska göra med resten. Jag gjorde inte om landet på nåt sätt, utan lät det se ut som det gjorde när vi flyttade in.
I hitre kanten av bilden här nere har jag satt sockerärtor och rädisa. Det mörkbruna är gången med täckbark. Precis till höger om gången tänkte jag sätta morötter. Längst till höger finns det jordgubbsplantor.Jag har det angenäma problemet att ha för mycket jordgubbar. Har erbjudit en av grannarna att komma och hämta några plantor. Jag vill ju även få plats för bönor, sallad och squash!

Hade önskat att jag kunde säga att jag gjort kanterna själv, men de har jag köpt på Silvan för 30 spänn styck (om ni vill ha likadana från Silvan i Sisjön så ring och kolla innan för jag rensade ganska bra). De har även billig jord, gödsel och täckbark. 5 för 90 kronor.

11 kommentarer:

maloppa sa...

Skulle till att berömma dina fina kanter när jag såg att du köpt dem, men de är lika snygga för det. Jordgubbar har jag tröttnat på, ska riva bort mina plantor och sätta smultron istället. Kräver inte lika mkt jobb och fina bär hela sommaren. Får inte tillräckligt m jordgubbar för att det ska kännas värt jobbet. Kanske ska ta mig till Silvan ngn dag o kolla vad de har....

karin sa...

Du kan göra odlingspallar, då behöver du bara fiberduk i botten och ställer dem sedan på gräsmattan. För potatisen måste du göra ganska höga pallar så jordgubbarna är kanske lämpligast att flytta ut från området... Det blev jättefint med pilstaketet! Dessutom gillar jag den oregelbundna formen.

petra sa...

Jättefina kanter. Själv har jag påbörjat ett projekt med stenar....

http://www.jankov.com/blog/2006/05/dokumentation-trdgrdsprojekt.html

Vad fint det är att ha landet sådär mitt i gräsmattan!

kramgo_72 sa...

Härligt med den oregelbundna formen på ditt land! *tummen upp* Allt måste inte vara fyrkantigt eller rektangulärt, men de flesta kör på i det gamla vanliga.

Vill också ha ett trädgårdsland!!!

Kram

cia sa...

Ibland önskar jag att jag också hade lera i mina land, hos míg är det bara sten och sten överallt, vartän man sätter spaden. vi fyllde upp tomten med sten när vi byggde,
fast det är iallafall väldränerat.

Frida/Husmusen sa...

Tack för skotipsen! Vilken fin viol du hittat. Är lagomt avundsjuk på hus och trädgårdslandsprojekt :) En tanke bara, av ren nyfikenhet men jag respekterar om du vill vara anonym, när får vi se en bild på dig när du påtar i trädgårdslandet?

Linda sa...

Maloppa: Jaså, är det en massa jobb med jordgubbar? Vi får se hur mycket bär de ger. Jag gissar att sniglarna kommer att kalasa på dem! Jag var förbi på Silvan idag också och de hade tagit fram fler kanter. Och deras lövkorgar kostar bara 69 kr, så jag köpte en till!

Karin: Javisst, pallkragar har jag tänkt på. Men jag tänkte att jag skulle få tag på dem billigt. Men ännu har de inte ramlat över mig så jag kanske måste ta mig till Granngården där jag vet att de finns för 149 (!) kr. Suck, mamma hon kan få från jobbet sitt.

Petra: Stenkaner är himla fina! Men tänk på att lägga typ markduk under, för det kommer så mycket gräs och ogräs mellan!

Kramgo: Tja, formen får jag tacka de förra ägarna (plus grannen som hjälpte till). De plöjde gräsmattan med jordfräs! Det ska bli spännande att se hur det kommer att bli framåt sommarn!

Cia: Usch ja. Där jag bodde förut var det massor med sten. Jobbigt att gräva! Men det går göra fina grejer med stenen!

Frida: Min kompis tog faktiskt lite såna bilder på mig i lördags, när jag gräver i trädgårdslandet! Men jag tror de passar bättre i familjealbumet! :-)

Maria sa...

...och om Silvan har slut på pilkanter så kanske Granngården har kvar - där köpte jag mina för 29:- styck...

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Anonym sa...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»