söndag, maj 14, 2006

Mitt straff

Ok, jag tar mitt straff för att jag är en latmask. Nu har jag tillbringat över halva helgen med att uppgivet skrubba källargolvet. Blir det bra. Nä. Får ta några vändor till.

Det övriga jag gjort är att jag varit på Granngården och köpt pallkragar (jag är för lat för att leta billiga pallkragar på Blocket eller Gula sidorna), som jag oljade in igår. Kommer inte att hinna så i dem. Kommer inte heller att hinna gräva min nya rosenrabatt. Rosorna står på altanen och kommer väl att hinna dö innan jag hinner ta itu med det projektet. Och när jag ser på min almanacka så kanske jag har nån timme nästa helg då jag kan jobba i trädgården.

Suck suck suck.

12 kommentarer:

lisa sa...

du får trösta dig med att det blåse snorkallt, det är inge skönt att vara ute ändå. Och så har du ju pallkragar tills nästa säsong!

Nettan sa...

Tack för titten på min blogg! Jag vill också ha pallkragar i min nya trädgård...röda fina...

Desirée sa...

Du får väl använda pallkragarna som tillfällighetsrabatt till rosorna!

Man hinner aldrig allt. Men det kommer fler år ;-)

AnnicaB sa...

Jag har planterat i mina pallkragar - i fredags. Köpte jordgubbsplantor och tryckte ner i den ena. I den andra blev det plocksallad och ruccola i halva. Resterande halva har jag som samlingsplats för ännu oplanterade växter.

Rosorna skall du inte oroa dig över, det är många glada forumister som haft dem kvar i krukor till hösten eller t o m övervintrat - dock nergrävada kruka och allt. Rosor är tuffa typer :)

Inte gripas av panik över allt man inte hinner med - njut lite också!! Lätt att säga - jag vet. Men det skall vara en glädje i trädgården, inte en stressfaktor.

Snäckan sa...

Äsch latmaskar är vi allihopa. Skillnaden är bara att några av oss (dvs du) vågar erkänna det för alla oss andra ;-)Rosorna väntar nog ska du se.

Linda sa...

lisa: Jag hann en sväng ut och det var inte riktigt t-shirtväder. Jag har inte gett upp pallkragarna för den här säsongen, men det blir lite senare sådd än jag hade tänkt!

nettan: De röda kostade 169 kr på Granngården! Jag ville hellre ha vita eller svarta så det fick bli obehandlade. Efter att jag oljat dem såg jag att man inte ska måla dem på två år, suck. Men det besparade ju mig lite jobb!

desiree: Smart!

annicab: Skönt att höra! Gekås-rosorna ser ut att växa väldigt bra i sina krukor. Däremot händer det inget med min leonardo.

snäckan: Hade jag bara varit noggrann och effektiv precis då när plattorna var klara hade jag besparat en massa jobb nu! Men går man efter lustprincipen får man betala straffet efteråt med svett eller pengar!

Linnea sa...

Precis som Annika B säger - trädgården ska vara njutning inte plikter! :-)
Av vad jag läser här tror jag att din trädgård kommer bli väldigt mysig även om inte allt är dunderperfekt detta år. Och i en bok läste jag om nån som sa att det tar minst 20 år att anlägga en trädgård.. Tänkvärt.
Hoppas du får mer energi och tid snart!

Hannele sa...

Jag har inte behandlat mina hitte-pallkragar med något, det står väl Telia eller Försvaret på sidan... så jag är väl ännu latare.

Men rosorna ska du ta hand om. I morgon kväll.

Ann-Christin sa...

Vad skönt att höra att det är någon mer som inte hinner allt man tror sig hinna.... Jag har också rosuslingar stående i krukor, tillsammans med 2 stackars klematis som håller på och ska börja blomma nu till på köpet. Den vackra uppbyggda rabatt jag planerat för hela vintern (ja tillsammans med 17 andra "små" projekt tog viss lite mer tid än jag trodde). Jaha vilken slutsats kan man då dra av detta, att allt tar ungefär dubbelt så lång tid som man tror?!

Anonym sa...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anonym sa...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»