måndag, maj 01, 2006

Maskrosjakt

Har mullvaden varit framme?

Nej, jag har testat mockajängen jag fick i julklapp! Speedy weedy kallas den.

Man trycker röret genom maskrosen, vrider ett par varv. Tar upp maskrosen och sen skjuter man iväg den med den gröna spaken. Man kan stå upprätt, det är bekvämt att lyssna på podradion (äntligen kan man lyssna på Odla med P1) och man blir nästan av med maskrosproblemet. Jag tror nämligen att jag kommer att fortsätta slåss mot maskrosorna. Man får nämligen sällan upp hela roten. Och ibland får man inte upp maskrosen på första försöket och då går det inte alls. Då får man rycka upp den med fingrarna. Ett maskrosjärn där du kryper på alla fyra är nog det bästa alternativet. Men med tanke på de tusentals maskrosor som jag har så är inte det ett alternativ. Inte i år.

För övrigt tycker jag det är jättevackert med maskrosängar! Men man får väl tänka på grannsämjan och få bort dem innan de går i frö! :-)

4 kommentarer:

Desirée sa...

ha ha, jag trodde det var samma sorts spår som jag har, från rådjur. Men jag har garderat mig och köpt nät :-)

Linda sa...

:-D

maloppa sa...

Precis den tanken slog mig också när jag såg de gula kräken titta upp genom det höga gräset. Hinner inte ta dem innan denna klippningen men de kommer nog upp igen ;-) så jag kan ta dem då. Förra sommaren låg jag på knä, tog några timmar och jag blev skinnflådd i händerna så din speedy weedy verkar vara nåt för mig...

Hannele sa...

Dottern har slitit också på uteplatsen, men man får inte ge upp, för fröna finns kvar ett par år. Man måste vara noga och inte låta maskrosen fröa mer (inte annnat ogräs heller).