lördag, maj 27, 2006

Måla golv

Igår såg vi Homestyling på kanal 5. Det var ett avsnitt då de gjorde om en lägenhet i romantisk/lantlig stil. Det blev jättemysigt. I alla fall tog vi ett beslut efter programmet. Och det var att måla våra fula trägolv vita! Vi har ett nött trägolv i hallen (och förmodligen i alla sovrum, men där är fortfarande plastmatta över). Golvet är antagligen inte tänkt att vara framme, utan det är underlag för annan form av golvbeläggning. Fast vi ska nog inte börja förrän vi ser hur golven ser ut i sovrummen. Vi är inte riktigt där än. Jag älskar trägolv.

9 kommentarer:

:sericea: sa...

oh trägolv är fint!
jag jagar på killen om att ta fram trägolven under linoleummattorna i hans lägenhet, så vi blir av med den fortare! :o)

cia sa...

det är jättesnyggt med trägolv.
mina är lackade och det är så himla krångligt att slipa dom, annars skulle jag också göra något sådant. om du kollar på huset som min dotter håller på att renovera (på mon blogg), så har dom lagt tillbaka det gamla trägolvet efter att gjort ny trossbotten det ska nog såpas eller oljas in på något vis, men taken som också är av trä ska dom nog måla vita. even en av de gamla väggarna som är i liggande timmer har jag hört att hon tänker måla vita

The Nordic Bedouin sa...

Vita trägolv är supersnygga tycker jag! De ger ett härligt ljus och fräscht blir det. Lycka till!

Anonym sa...

cia:
I lägenheten vi bodde i innan hade vi trägolv och de slipade vi i samband med att vi flyttade in och jag tycket inte det var krångligt alls att göra. Golvslipmaskinen vi hyrde var hur enkel som helst att köra med och att sen lacka golvet var det enklaste av allt. Men behöver ju inte direkt oroa sig för att lacken ska rinna och bli ful...

Men det är klart, lägenheten var ju tom då så vi slapp krånglet med att tömma rummet innan. Det var kanske det du menade med att det är krångligt.

Som sagt, att slipa och lacka trägolv är ingen match alls, och resultatet efteråt är fantastiskt. Det blir ett helt nytt rum. Dessutom är det ju inget man gör varje år, direkt.

/K

Anneli sa...

Är bilden golvet du tänker måla?
Jag tycker det är jättesnyggt som det är:)

:sericea: sa...

Homestyling går på Kanal 5, förresten ;o)

Linnea sa...

Åh vitmålade trägolv är såå fina! Efter flera lägenheter med trista plastmattor har jag konstaterat att den dagen jag köper hus ska jag ordentligt kontrollera vad för typ av golv det är. :-)
Tror det skulle bli jättesnyggt om du målar. Glöm inte att berätta för "oss" hur det går, bara ;)

Linda sa...

sericea: Jag ändrade :)

anneli: Det är smutsigt och flammigt och måste slipas. Sen är det glepor och det märks att de är slarvigt ditsatt. Nåt måste göras! :) Kanske vi ångrar oss med målandet när vi slipat?

andre sa...

Vi har målat alla trägolv på ovanvåningen som såg ut ungefär som era. Vi har målat några vita och några ganska mörkt gråa- jag vet det låter konstigt och fult, men det är faktiskt rätt stiligt och var tydligen vanligt i Sverige under 1700-talet. Vi har en 4-åring springandes överallt, så i hallen nära trappan hade vi lite halksand i färgen så man inte ramlar omkull- det kan bli rätt halt.

Men just det... det jag skulle säga är att vi varken slipade eller ens tvättade ordentligt. Grundfärg plus två lager golvfärg täcker det mesta och man besparar sig en massa besvär... ;-)

/andré