söndag, maj 14, 2006

Källarprojektet

Det är alltså det här golvet som är mitt lilla bekymmer. Det funkar ju att gå och stå på, men det är ju nesligt att det inte lyckas med finishen när man har ägnat halva vintern åt det.

Tack och lov för knäskydden. Det hade inte funkat utan dem. Och nej tack till Fogborttagaren (sprayflaskan på bilden). Den skummar så man blir galen. Och inte tyckte jag den löste upp fogen heller. Rotborste och kniv is da shit. Hade jag haft en stålborste hade jag provat om inte det var ännu bättre.

Och makens skohylleprojekt är klart! All färg har dock inte torkat än så skorna har inte kommit på plats. Men så himla fint det blev!

Det är sex hyllplan med plats för minst 20 par skor. Sedan ska vi skaffa nån slags låda på hjul som man kan skjuta in under trappen. Golvet är gjort med tryckimpregnerat virke. Kolla vilken söt lampa!

10 kommentarer:

Helena sa...

Det är trist att du har sånt problem med fogen till golvet. Du får försöka tänka på hur himla snyggt golv du får sedan då du är klar. Verkligen stiligt tycker jag! Skohyllan verkar mycket praktisk. Vi har också en skrubb under källartrappen. Kanske hyllor kan vara något för oss också!? Jag bara undrar vad Mats kommer att säga om jag hittar på något mer åt honom att göra - snickerier är mest hans grej! :-)Jag har just tjatat mig till att han ska börja bygga ett staket så att jag slipper vara rädd att Johan ska rusa ut på vägen hela tiden...

cia sa...

vilket jättebra förvaringsutrymme för skor eller andra prylar, fram för fler sådana här dolda utrymmen som man kanske inte vet om att man har.

Anneli sa...

OJJJ!
Vilket smart sätt att utnyttja utrymmet under trappan. Och vad fint det blir!
Skor är ju annars ett himla problem. De ligger överallt i högar...
Och jag ska inte ens säja vad jag tycker om golvet - med tanke på vad vårt är gjort av.
Men vi kan i alla fall odla champinjonger i vårt;)

Maria sa...

Vilken lyx att ha ett "skorum", jag blir superavis!

Sen vi renoverade vår hall har vi inte ens en liten skohylla, vi anammar stilen: "dra av dej skorna och släng dom i jättehögen mitt framför ytterdörren"

Det är varken kul eller snyggt i en familj med make, liten skoälskande tjej, tonårsgrabb och en mamma som är skofashionista...

Lyckliga du!

Hannele sa...

Fin skohylla! Sonen gjorde extrahyllor till mej mellan breda lagerhyllor och han räknade alla mina skor... tänker inte berätta, hur många. :)
Nu ser och hittar jag dem!

The Nordic Bedouin sa...

Vad fint ni får det! Önskar att vi hade lite mer plats så man kunde ha en ordentlig skohylla som kan sluka vår jättehög med sommarskor (då är inte ens vinterskorna med i beräkningen - de får vara på vinden under sommarhalvåret och tvärtom)...

Linda K sa...

åh vad fint! Jag är grön av avund!

Linda sa...

helena: Under-trappen-projektet blir perfekt att ta itu med till hösten. Nu i vår och sommar ska ni prioritera trädgården! :-)

cia: Det stod en frys där förut och det var helt omöjligt att utnyttja på ett smart sätt!

anneli: :-D

maria: Oj´, jag kan ju bara ana hur mycket skor det blir! Vi är två och har skodrivor!

hannele: Vilken schysst son!

the nordic bedouine: Vad duktiga ni är som byter plats på skorna. Men jag gissar att det är nödvändigt! :-)

linda k: :-D

Anonym sa...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»

Husmusen sa...

Vilken superbra idé det här var. Det ska jag komma ihåg den dagen jag blir med hus.