torsdag, maj 11, 2006

Sånt som blommar idag

Vi har massor med smultron i gräsmattan samt här precis vid kanten av cykelvägen. Förmodligen helt oätliga bär pga alla hundar som dagligen passerar . Jag har tre gulltörel-plantor som lyser upp väldigt fint. Fast jag tycker mina plantor är lite klena. Undrar om de är nyplanterade eller helt enkelt... klena. Två av dem står i stora perennarabatten på baksidan.
I samma rabatt blommar mitt enda Löjtnantshjärta! Även denna planta ser lite liten ut. På förra stället hade vi Löjtnantshjärta som var typ 1,5 m i omfång. Det här är en favoritväxt och nåt man "måste ha"!
När Löjtnantshjärtat vissnar om ett par veckor så kommer släktingen Fänrikshjärtat att fortsätta blomma resten av sommaren. Väldigt tacksam och söt lite växt!

Till sist några som är på gång! Pärlhyacinten kanske börjar blomma i morgon? Den står i skuggrabatten på hörnet.
En av mina ca sju rododendron är på gång att blomma! Denna står mitt i gräsmattan på framsidan och har vita blommor.

8 kommentarer:

annelie sa...

Oj vad det blommar hos dig - men ni har väl fått sommar nu?

Här är det några tulpaner som blommar, jag såg blommande maskrosor för första gången idag och björken har fått musöron. har inte kommit mig för att så luktärt och krasse, men jag ska försöka göra det i morgon.

kramgo_72 sa...

Åh herre jisses vad det blommar nere hos dig redan - det är liiiite skillnad måste jag säga. *S*

Här ska det bli kallare väder nu igen så det lär väl dröja än ett tag innan allt kommer igång...

Kram

AnnicaB sa...

Va' fint du har det! Visst är det helt underbart när det börjar blomma överallt. Idag slog första blommorna på vårt plommontråd ut - helt ljuvligt! Och maskrosorna förstås....

Linda sa...

annelie: Ja, det har verkligen varit sommar den här veckan, men nu de senaste två kvällarna har det varit betydligt kyligare. Maskrosorna kom härom dagen här också, så ni är ju nästan ikapp! Jag sådde krasse ikväll. Det är så torrt ute, så vi får se om det tar sig (jag lär ju glömma att vattna).

kramgo: Det sa bara swosch!

annicab: Undrar om det inte är ett plommonträd som blommar hos grannen? Hur fint som helst! Ja du maskrosorna. Jag som plockat en miljon och så lyser det ändå maskrosgult i trädgården!

Mumrik sa...

Du är uppenbarligen en mycket observant person. ;-) Kunde inte föreställa mig att någon skulle upptäcka det. Har deletat för jag vill som du säkert förstår vara anonym här ute i det stora blå. Så behåll det för dig själv är du snäll.

Ha det gott!

Linda sa...

Mumrik: Respect! :-)

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»