måndag, maj 22, 2006

Maskrosorna

Efter åskan blev det uppehåll i regnandet och jag tänkte ta och klippa gräsmattan (det är ju en och en halv vecka sedan premiärklippet!). Men jag blev så nojig över alla maskrosor som nu slagit ut. Om jag klipper gräset sprider jag väl ut alla frön och så kommer det att bli några miljarder maskrosor till under nästa år. Så jag tog min Speedy Weedy och började plocka. Och plocka. Nu har det gått nästan tre timmar och det är fortfarande maskrosor kvar. Jag fick ont i ryggen Speedy weedyn till trots, så jag fick avsluta.

Men jag har spanat lite på gräsmattorna i omgivningarna och jag är inte ensam om att ha förlorat kampen mot dessa gula, envisa rackare.

Uppdaterat: Scary. Jag nös precis och i själva blinket när man nyser såg jag en rejäl maskrosplanta innanför ögonlocket :-o

12 kommentarer:

Anneli sa...

Du, det där låter lite oroväckande
a.... ;| -tjo!

maloppa sa...

Precis samma tanke fick jag när jag såg de gula små kräken titta upp ur det höga gräset. Hinner tyvärr inte ta dem innan denna klippningen men de kommer nog upp igen ;-)
Låg på knä flera timmar förra året med skinnflådda händer som resultat. Din speedy weedy låter ju som en bra grej ändå.

karin sa...

Du får helt enkelt låna ut din Speedy Weedy till grannarna också! :-)

Lena sa...

Jag som har tänkt så mycket se sneaste dagarna på att jag saknar en egen trädgård (jag bor ju i lägenhet i en fin park, men man saknar ju något eget) men det var ju bra att du med redovisningen av maskrosjobbet fick mig på andra tankar ;-)

Kram

Marie sa...

Äh, jag tycker att hatet mot maskrosorna är överdrivet. Det är ju också ett vårtecken, och de lyser upp ganska fint tycker jag. Fast jag har ju inte så snygg gräsmatta i övrigt, så allt som kan piffa upp den är ju välkommet... =)

Maria H sa...

Har också en del maskrosor. Tycker egentligen att de är fina, men är nyinflyttad, och är rädd att grannarna ska titta snett om jag låter ett maskroshav blomma. Men det borde väl inte vara några bekymmer att klippa dem nu, det är väl när det är en fröboll som fröna är mogna och kan sprida sig?

Petra sa...

vackra gula maskrosor är bara fint! Lyssna till ordet maskROSOR eller på engelska mkt bättre: dandylions. Ett måste i var mans gräsmatta!

AnnicaB sa...

Precis som Maria H skriver - klipp dem rakt av. Eller om det är ohanterligt - ryck av blommorna - eller åtminstone innan de blir fröbollar av dem. Jag HATAR min hemska maskrosor - de är inte alls fina :( 2,5 hela skottkärror fulla har jag lämpat av! Och ändå poppar det upp gult lite här och var - betänk då att min trädgård är pytteliten!

moni sa...

Hahaha dags att ta en liten paus kanske? Med tanke på blinket å maskrosplantan innanför ögonlocket... *fniss*

Camilla sa...

Åskan kunde ud ju ha skickat ner hit till mej.. ;) Jag gick och väntade hela dagen och hoppades på att vinden skulle vända..
Men icke!

Hoppas du löser maskrosproblemet snart, innan du blir gaaalen ;)

Sue sa...

Maskrosor ja. Vi är oxå nyinflyttade och har insett att vi har en pedant granne som redan första samtalet mellan trädgårdarna (har ju varit en lång vinter då man inte varit ute) sa "De där maskrosorna måste man ta medans de är små, annars blir det snabbt blommor och fröerna sprider sig så lätt mellan trädgårdarna". Hmm... vi funderade lite på varför de med sin stenbelagda tomt skulle bry sig, men bestämde oss för att inte riskera grannsämjan utan har plockat bort de vi sett komma upp :)

petra sa...

Jag säger som Carl Anton:

Jag lät alla mina maskrosor finnas
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut.
Men det är så skönt att sitta och minnas.
Små solar i gräset när sommarn är slut...

Nåväl. Vi köpte Fiskars ogräsborttagare, den tar maskrosorna MED ROT och allt och man gör det stående.
Gå in på www.fiskars.com/SE/ och välj Trädgård så finns den där. Kostade 250:- och funkar jättebra.Nackdelen är att det blir en del hål i gräsmattan men det växer nog igen.

Vi plockar hela tiden, det tar aldrig slut. Hittar nya hela tiden.