torsdag, mars 22, 2012

Vårstädar

Det var sannerligen helt rätt dag att vabba. Dagen började inte så bra, men sjuklingen piggnade till så vi kunde vara ute ett par timmar faktiskt. Och vilken dag det var, soligt, härligt t-shirtväder!

Jag passade på att vårstäda mellan varven. Hade min egen lilla trädgårdsmästare med mig med egen skottkärra. Så söt! Synd man är så jordig om fingrarna när man grejar i trädgården, annars hade det kanske blivit fler bilder in action. Istället blir det en efterbild här.
Och här är en före-bild från i söndags, massor med löv och skräp som fick åka till komposten:
Jag har tagit bort det skyddande lövtäcket från limpan och pallkragarna, för nu banne mig får marken tina upp ordentligt. Det är fortfarande stora isiga klumpar en bit ner. Väderprognosen säger sol ett par dagar till, så nästa vecka är jag nog redo för ett lass med stallgödsel. Väldigt lägligt då avlastningen kommer på besök nästa vecka!

Vi har varit dåliga på att skörda purjo, som första bilden avslöjar. Helt otroligt att de står pall en hel vinter. De kanske inte är så fina, men nog går de fortfarande äta (snön låg väl sex veckor kanske)! Andra grönsaker som man kan lämna kvar i jorden över vintern är:

jordärtskocka (som jag berättade om i söndags)
grönkål
morötter
palsternacka

Finns det fler? Jag hittade en oupplockad potatis idag och den såg hur fräsch ut som helst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Va skönt att den lille trädgårdsmästaren piggnade till och fick vara med ute i vårsolen. Synd att han inte fastnade på bild med sin lilla skottkärra.Oj vad det kommer att växa goa grönsaker hos er. Ekologiskt odlade. Härligt. Kram på er från Lisa.