onsdag, mars 14, 2012

Idéer för baksidan

Samtliga bilder, fotograf: Christer Vallstrand
Förra våren läste jag tidningen Hus och Hem Snickra och fixa och i den fanns ett reportage om en uteplats som jag bara inte kan släppa. Jag tror detta är rätt stil för våran baksida! Fast det där trädet saknar vi ju.

Vi skulle spegelvända hela bygget och sätta skärmväggen mot cykelvägen. Gillar skärmväggen. Jag skulle aldrig ha kommit på att sätta röda och blå lister på den. Kanske vi skulle hoppa den detaljen, men visst är det kul om man vågar göra något annat än en vanlig skärmvägg med liggande två tum två?

På mitten av huset finns en altandörr och ovanpå den, lite högre än övriga taket, finns ett genomskinligt skärmtak. Vi saknar dörr mot baksidan, det är ju en liten dröm att fixa till det...
Detaljbilder hur det är byggt.

Gillar detta... härligt inbäddat i grönska.
Bilderna publicerar jag med tillstånd av fotografen Christer Vallstrand (tack!). Han hälsar att han söker vackra hus och trädgårdar i Stockholmstrakten till reportage.

Visa gärna hur det ser ut på era uteplatser!

7 kommentarer:

Nillas Trädgård sa...

Jag har inte mycket till uteplats att visa upp, tyvärr. En fyrkant med stenplattor och ogräs mellan plattorna... :-(
Och så har vi ett trädäck nere vid dammen, men det är inte heller mer än just en fyrkant... ännu...
Men de här bilderna var klart inspirerande!!!

Anna Vattenkanna sa...

Ett fint rum på många sätt - förstår att det fastnat hos dig. Gillar konstruktionen på stolparna. Och rutnätet på skärmväggen. De tunna målade listerna gör så att det ser ut som en fönstervägg tycker jag. Fint!

Kram

Anonym sa...

Hej alla trädgårds och husvänner. När Nilla och ni andra vill visa hur fint ni har det - skicka ett mail till mig så blir det kanske ett reportage i någon av våra inredningstidningar. Min mail är: fotograf@vallstrand.se
Jag finns i Stockholm.

Berit sa...

Åå så läckert!!!Gillar konstruktion på stolparna.
Ha en alldeles underbar onsdag!!

Hanneles paradis på Hisingen sa...

roligt när alla inte sågar bort sina träd

Ranunkel i rabatten sa...

Du får plantera ett träd. Det var ju superfint!

Lotta 8`) sa...

Snyggt! och känner ni att det passar hos er, tror jag det blir jättebra! Gillar sättet de gjort med taket, att få in ljus mot huset och sedan täckande tak över bordet. Önskar jag hade större gräsmatta.... vi pratade om att sätta in en glasdörr i vårt vardagsrum, och altan utanför men då försvann all gräsmatta, så det var ingen bra ide.
Kul med betonggjutning! Skall göra det senare i vår, behöver lite nya betongkrukor och den i wokpannan var himla läcker!
Ha det bäst :)