söndag, mars 04, 2012

Den gråa årstiden

Det är fortfarande grått, grått, grått i väntan på att det ska gro och grönska.
Man får hjälpa till lite! Igår var jag iväg och letade penséer och lökar. Hittade en jättemaffig julros som jag med lite möda grävde ner i rabatten (måtte den klara detta... det var lite halvfruset... petade i lite halvfrusen kompost i planteringshålet också.)
Fixade balkonglådorna på altanen. Penséerna är så pluttiga i början!
Korgen vid dörren fick också en julros och lite lilavita penséer.
Lyckades torka av möblerna på altanen och idag har vi premiärfikat. Kallt var det dock!
Det går inte beskriva hur härligt det känns att våren är här. Allt blir lättare, det är enklare att vara ute, färre kläder, ljust på kvällarna, man orkar lite mer! Våren känns tidig i vår, tänk vad mycket vi har att se fram emot!

4 kommentarer:

Charlotta sa...

Åh vad härligt att du är igång med bloggandet igen. Jag hoppas på stordåd i min eftersatta trädgård i år.

I Tages trädgård sa...

Vilken fin helg ni har haft, och så underbart med de första penséerna. Vilket skönt litet gäng som fikar där i solen, det är ju så kul att se barnen få vårkänslor och fara runt som tokiga i trädgården! Kram Hanna

Ika sa...

Ja det vare en maffig julros. I år vill jag har påskliljor som härliga frägklickar i krukor lite var stans för att pigga upp detta gråa vi har just nu.

•lotta på solrum• sa...

vad fint du gör! köpte två julrosor på rea för ett tag sedan. tänkte tjoffa ner dom när det tinat lite under hängbjörken. en hade jag inne och en i kalla uterummet. den som bodde inne har nästan tacklat av så kyla märker man att dom vill ha.