söndag, mars 25, 2012

Något för Trädgårdshjälpen

Jag funderar över ytan bakom garaget, där jag placerat fem pallkragar. Hur skulle man kunna få detta ombonat och fint? Ungefär så här är utgångsläget:

Jag tänker mig en sittplats längst bort mot buskarna (ritade in en hammock, men den blev nog lite stor). För att det ska kännas tryggt, behöver man sätta ett stopp mot buskarna (buskarna står i en sluttning). Kanske en klippt måbärhäck? Eller stenbumlingar? Framför sittplatsen blir det inte så mycket gräsmatta kvar, en ovalplätt. Betongplattor runt pallkragarna och plattorna fortsätter som en stig förbi sittplatsen. Ytan runt äppelträdet får bli sommarblommor eller annat ätbart, kanske bärbuskar. Jordärtskockorna sätter jag närmast pallkragarna. Smultron kan man peta ner lite överallt, särkilt längs efter grusgången.
Så här ser det ut just nu. Förutom att rishögen har femdubblat i storlek idag. Jag har nämligen gallrat i buskarna. Ojojoj. Det blir nog inte mycket blomning i år :-o
Jag tror att Trädgårdshjälpen ska få hjälpa mig med detta när de kommer i mitten av april!

8 kommentarer:

Anngus sa...

Beundrar dina fina planeringsskisser. Sådana borde man göra för att konkretisera vad man drömmer om.

Linda V sa...

Anngus, tack! Jag skulle nog behöva en ritplatta, är inte riktigt vän med musen. Sen skulle jag vilja sätta mig in i Sketch up eller liknande. Har du sysslat med det?

Anonym sa...

Vilken fin skiss, wow!!! Och Trädgårdshjälpen är ju en suverän idé, synd att jag inte bor närmare dig annars hade jag hakat på bums! tycker dina tankar och idéer ser riktigt bra ut. Även här krymper gräsmattan snart... :)Kram Hanna

TYRA sa...

Det skall bli kul att få följa dig genom 2012 års odlingssäsong!

Lotta sa...

Gillar också dina skisser. Dina idéer är finfina, gillar blivande stengången! :o)

Kram

Den passionerade trädgårdsturisten sa...

Snygga ritningar, och kul att se hur samma plats i trädgården ser ut i verkligen på foto. Lycka till med dina planer. Jag kan faktiskt rekommendera att man har mindre gräsmattor. Så gjorde vi förra året, gjorde om gräsmattan till en mindre yta, utökade planteringarna och lade mer sten.

Välkommen att titta in hos mig om du vill.
/Ann Den passionerade trädgårdsturisten

Anngus sa...

Det var en illustratör en gång som sa: -Att rita med en mus är som att rita med en potatis. Passande för en trädgårdsentusiast :-)

Vi har köpt billiga ritplattor till skolan, Wacom Bamboo i A6. De använder jag. Men jag ritar darrigt ändå. Det är lite snyggt med darr tycker jag.
Sketch up har jag inte använt, brukar rita i Illustrator eller Photoshop.

Linda V sa...

Trädgårdsturisten: Tack för din kommenatr. Nu blev jag nyfiken på din blogg!

Anngus: Att rita med en potatis, haha! Så sant!Vi har faktiskt ritplatta här hemma, men jag använder den nästan aldrig :-o