torsdag, augusti 17, 2006

Nidingen

Jag har kommit hem från Nidingen där jag varit på upptakt med jobbet. Jag GLÖMDE kameran. Vilken skandal och gissa om jag har grämt mig. Det var så himla vackert! Jag tog nån bild med mobilen, men upplösningen jag hade den inställd på var så dålig. Bilderna kan bli mycket bättre på min mobil.

Resan över med båten igår var en upplevelse. Vi flög över vågorna! Det blåste ganska bra hela dagen, men det var inte särskilt kallt. På kvällen sken solen och vi kunde äta ute. Idag var vinden nästan stilla, solen värmde och vi var tillbaka i sommaren. Jag hann med ett dopp både idag och igår.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök ut till dessa fyrar. Man har horisonten i alla väderstreck, de gamla fyrarna är hur läckra som helst. Man kan sitta där uppe hela kvällen och glo på solnedgången. Och man bor mysigt i fräscha hus med trägolv och kakelugn.

Nidingens hemsida finns lite finare bilder.

PS. Och vi jobbade jättebra mellan varven :-)

4 kommentarer:

Hannele sa...

Där har jag aldrig varit, men hört ofta.. :)
Sonen och jag ska köpa en gammal fyr, har vi sagt. Jag vågar inte gå nånstans utan kamera.

Anonym sa...

Det är kul att ni får fara på så fina ställen med kollegerna. Det är lite speciellt att vara på en ö så långt ut i havet. Man känner knappt andra dofter än hav o salta vindar. mlj

karin sa...

Jag trodde nästan det var en målning först, bilden är ju underbar. Du kanske kan måla av den? Ljus och skuggor blev ju så tydliga och det där suddiga är väldigt effektfullt, jag trodde du hade jobbat som bara den för att få effekten och så skriver du att du är missnöjd...

Linda sa...

hannele: Bo på en fyr! Det är nog drömmen för många. Men det blir ju förstås en hel del spring i trappor ;-)

mlj: Ja, vi försöker verkligen komma iväg när vi har nåt viktigt att diskutera och komma fram till. Vi blir på gott humör och har lättare att komma överens! Det här blev inte så fasligt dyrt heller för vi fixade maten själva.

karin: Vad roligt att du säger så! Jag såg bara den hårda jpg-komprimeringen, men visst den fick till färgerna. Det var ett underbart kvällsljus som lyste upp byggnaderna. Jag grämde mig att jag inte hade med mig akvarellfärgerna (förutom att jag glömde kameran)!