söndag, augusti 06, 2006

Bort med björkarna

Vi har länge retat oss på ett gäng björkar som släppts upp i slänten och nu blivit för stora. Visst är det bra med träd på tomten, det ger karaktär åt trädgården och skugga bla bla. Men har tomten begåvats med en utsikt så vill man ju gärna kunna se den! Och bor man i zon 2-3 finns det ju roligare träd man kan satsa på (betänk att jag är norrlänning). Så äntligen fick vi ner dem.

Före. Efter.Pappas besök avlöstes av min bror och hans familj. Det är därför det varit lite tyst på bloggen. Det har inte heller hänt så mycket på trädgårdsfronten. Jo, jag fantiserar kring ett hörn av trädgården, men det är värt ett eget inlägg. Och så är det 30% på Plantagen i Kållered. De lägger ner. Jag var dit, men kom tomhänt därifrån. Jag orkar inte gräva en rabatt nu!

Jag avslutar med en liten bukett jag plockade i regnet häromdagen. Rosenskära och underbara Pernille Paulssen.

8 kommentarer:

Speja sa...

Tänk vad det kan göra med lite utrensning vare sig det är ute eller inne. Söt bukett - och du har en härligt prunkande blogg!

Julie sa...

Ble ju veldig så fint med utsikten. Jættesøt bukett.

karin sa...

Det var helt rätt att kapa träden, det blev jättebra. Jag har just läst en bok som heter Feng Shui för svenska trädgårdar, kan rekommendera den, det mesta har man haft på känn intuitivt men det var lärorikt och hjälper till när man tänker på träd osv.

Maria H sa...

Jag åkte INTE hem tomhänt från Plantagen, ibland är det lite för lätt att köpa grejor när det är nedsatt pris. Så nu blir det till att gräva. (Dock var det växter jag planerat att köpa. De flesta i alla fall)

Ronja sa...

Det var definitivt en befogad nedsågning av träden! Vilken utsikt!

Linda sa...

julie, karin och ronja: Ja det blev bra, samtidigt känns det tomt från vissa vinklar... får fixa med nåt träd till framsidan, men inte så man stör utsikten så mycket.

maria h: Nyfiken, vad köpte du för nåt? Jag funderade på ormhassel och idegran!

Hannele sa...

Jag röjer också, det har blivit lite för mycket rotskott till våra goda söta gula plommon.

Maria H sa...

PÅ Plantagen blev det Stjärnflocka, en Flammentanz, Höstanemoner och vindruvor. Känner starkt behovet av en bambu, den skulle passa fint på sidan av huset där det står en liten förvriden tall som ser lite bonzaiaktig ut. Men EGENTLIGEN borde jag ju göra som du och röja istället.