tisdag, augusti 22, 2006

Hoptrillade rabatter

Jag beundrade Maloppas fina entrérabatt, som förutom att den är så vacker och välkomponerad ser så robust ut. Flera av mina planteringar svämmar över och rasar ihop! Irisen är inte alls lika fin längre. Och den där höga gula är ännu värre!

Jag har provisoriskt bundit upp den där gula vid räcket. Det var lite opraktiskt att ha den liggande över marken när man gick nerför trappen. Oreganon låg också över gången. Har äntligen rättat till med ett buskstöd. Kryddväxterna växer intill trappen och doftar ganska gott! Och det här hörnet måste jag göra nåt åt. Förutom att buskarna väller över (måste gallra) så växer det okontrollerat. Det är samma ställe som klinten växer.Den här rabatten finns mot grannen, mellan rododendron och den spretiga idegranen. Allt bara hänger. Speciellt iris. Höstanemonerna blommar tappert. Nå, nu vill jag se nåt hemma hos er som inte ser så bra ut! :-)

11 kommentarer:

Desirée sa...

Kompost med getingbo är inget vidare praktiskt.

Annars är det väl den årstiden när allt ska falla ihop och vissna. Speciellt när det har varit en lång och torr sommar.

Dags att börja gräva, om man nu inte hade getingar i komposten.

maloppa sa...

Tack *rodnar*, jag kan lägga ut hur mycket som helst som inte ser så bra ut, undrar bara om jag har utrymme för så mycket bilder *skratt*. Skämt å sido så finns det många områden som ska förändras i min trädgård, kanske kommer bilder så småningom. Jag tycker du har väldigt mycket fint i din trädgård!

Anonym sa...

HEJ!Är det regnet som har plattat till hos er trädgård? Det är ju så som maloppa sa det är den årstiden att växterna börjar behöva "vila". Det är på något vis vackert iaf. mlj

Anonym sa...

En sak till kom jag att tänka på, vid trappen kan du ha ev. humle som slingrar sig mellan källartrappan o trappan till alltanen, va tror du? mlj

Linda sa...

desirée: Det låter väldigt besvärligt! Jo, det är väl naturligt för den här årstiden, och extra naturligt för två meter rangliga växter :-)

maloppa: Det är många som berömmer min trädgård, men jag tänker jojo, det här skulle dom se! :-)

mlj: Jo, jag tror regnet hjälper till. Humle... kanske? Fast först måste vi måla räcket och altanen i så fall. Det börjar vara tiden. Något klättrande som jag definitivt måste skaffa mig är klematis. Jag har ingen och det finns ju så många fina.

Hannele sa...

Inte lätt det där, allting kan inte vara snyggt hela tiden. Inte ens jag - på morgonen. :D
Att buskar väller över, kan var snyggt också..

karin sa...

Jo, nog finns det mycket jag är mindre nöjd med i min trädgård, hela framsidan t ex. Får göra ett inlägg om den då...

Anneli sa...

Du, jag skulle kunna plåta hur mycket fult som helst i min trädgård nu...men jag ska bespara er:)
Trevlig helg, Linda!

Moni sa...

Nu har jag ju ingen trädgård men i mitt hem finns det massor som "inte ser så bra ut". Ska fota och lägga upp på bloggen vid tllfälle. Lovar!

petra sa...

Typ allt hos oss ser förskräckligt ut! Håller just nu på att försöka få ut ett blogginlägg med bilder men blogger krånglar:(

Linda sa...

hannele: Haha, det ska jag tänka på! :-)

karin: Jag väntar :-)

anneli: Äsch, men bara lite? :-)

moni: Någon torr krukväxt kanske? :-)

petra: Jag försökte lägga upp fler bilder sen, men gav upp. Och på din blogg lyckades jag inte skriva klart mina kommentarer. Lite segt ibland. :-)

Haha, det här blev ett riktigt smiley-inlägg! :-)