måndag, april 09, 2012

Påskminnen

Det har inte blivit något bloggat under helgen för jag har däckat tidigt på kvällarna och inte har det hänt så mycket i trädgården heller. Har spenderat massor av tid med familjen i stället!

I fredags hjälpte vi våra kompisar med att gräva ut för grunden till deras kommande utbyggnad. Det var riktigt tråkigt väder och vi som mest var i vägen ägnade oss bland annat åt påskiga aktiviteter som äggmålning.
Supersnygga ägg!
Det ska bli spännande att följa deras bygge. De bor i ett egnahemshus av ett slag som är vanligt runt om i Göteborg. De bygger ut en kloss som ska ge ett större kök och ett extra sovrum. Ovanpå blir det en stor balkong! Att det blir snyggt vet vi med all säkerhet. Det finns ett reportage om deras sommarstuga på Byggahus.se, kolla här.
Trädgården är inte jättestor men full av härliga fruktträd och bärbuskar. I ett parti av andra slags buskar har det ploppat fram en massa vårblom. Fint!! Men hoppsan, lungörten har visst letat sig dit från våran trädgård och blommar nu för första gången :-)
Dagen var full av trädgårdssnack, härligt!

Lördag var vi bara ute och hängde och sen på eftermiddagen fick killarna leta påskägg. Söndagen var en solig dag. Vi var ute hela förmiddan, avverkade fyra lekplatser. När vi kom hem gjorde vi upp en eld och grillade lite korv. Efteråt var det tre slappa killar som ville kolla film och när Elmer tog sin tupplur hann jag lägga ut fler betongstenar och flytta runt lite andra stenar i trädgården, myllade ner lite stallgödsel också. Det är vad jag gjort i trädgårdsväg!
Idag har jag och några trädgårdskompisar varit på konstrunda och bland annat hälsat på hos Karin Berglund! Men det får bli ett eget inlägg. Avslutar med en bild från förra helgen när vi gick runt mossen.

Hoppas ni haft en skön påskhelg!

3 kommentarer:

Anngus sa...

Kul med kompisarna.
Jag bor i ett sådant område,
inte i radhus och inte i tvåvåningshus utan i ett envåningshus,
en modell som inte finns med på din bild, modell nr 1 kallas det.
Liten trädgård 450 kvm

God fortsättning!

Anonym sa...

Härliga bilder med gemenskap i påsken.Ha det fortsatt härligt i vår. Kram på er från Lisa.

Ika sa...

Förkyld hela påskhelgen men det får en att sakta ner lite iaf.