onsdag, april 25, 2012

Lungört, lungört och lite körsbärsblom!

Nu har lungörten kommit igång ordentligt längs blåbärsstigen. Flocknävan täcker också fint och just nu känns det som jag måste fortsätta med flocknäva hela vägen... det hade varit fint. Det är bara det att växterna jag planterat längre bort är senare i starten så när de kommit igång täcker de nog fint. Bara det att det ser lite tomt ut på våren.
Körsbärsträdet Accolade satte jag i höstas (och fortfarande inte bundit fast i stöttan... åh, varför får jag det inte gjort? för att jag är för kort kanske och måste slå fast granstören lite djupare... det är min förklaring) och nu är knopparna riktigt mörkrosa. Trädets form är väl så där just nu, men jag tänker att på några års sikt kommer det bli ett vackert paraply som ger ett skirt rosa tak över blåbärsstigen om våren. Kanske det kommer skugga blåbärsbuskarna för mycket, men det får vi ju ta sen. Vitsipporna kommer inte riktigt igång uppe i skogsbacken. Vi som rensat och allt. Lite vitsippor, men inte mycket som jag skulle vilja!
Titta! Körsbärsblommorna är på gång!
Till sist vrider jag kameran åt ett annat håll. Hoppas miniäppelsträdet i tunnan överlever vintern.
Förresten så förekommer retuschering inte bara inom modevärlden. Jag har retuscherat bort en massa skräp som låg under rododendron längst bort i bild :-)

12 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ljuvligt! Jag älskar din blåbärsstig! För ett par dagar sedan visade jag bilder från Alnarpsparken med just den kombon - rosa fluffskyar i en matta av lungört och det är bedövande vackert, nästan overkligt.

Kram

Pilgrim sa...

Så vackert det blir! Passande med alla blå/lila lungörtsblommor vid blåbärsstigen, blått vår till höst :-) Jättefint!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lotta sa...

Gillar också din blåbärsstig mycket!! Haha, duktig retuscherare är du också alltså?! ;o)

Kram

Bibban sa...

Vi har retucherat på riktigt i dag. Skräp skräp och åter en massa skräp har vi kört i väg idag...men du vilka härliga bilder du visar idag..
Kram kram Bibban

Acchleja-Carro sa...

Ojoj, jag gillar bara mer och mer ju mer du visar... =)
Ha det fint! /Caroline

Ulrika sa...

Vilka härliga bilder!
Jag har precis kommit på att jag ska ha massor av lungört i en av mina rabatter. Ska bara köpa dem först. När jag ser dina härliga bilder blir jag klart övertygad om att jag tänker rätt. Så mäktigt!
//Ulrika

Isas Trädgård sa...

Hej Linda !

Hittade hit från Trädgårdsbloggar.se och blev fast en lång stund !

Din blåbärsstig är fantastisk !! Mitt aktuella blogginlägg handlar också om lungörten !

Kommer gärna tillbaka !
Ha det så gott !
kram/Isa

Anonym sa...

Så vackra bilder, lungörten är bara för härlig just nu. Din blåbärsstig är så fin och det kommer ju bli än mer underbart med ett moln av rosa fluff som svävar ovanför... :) Kram Hanna

Linda V sa...

Tack för era härliga kommentarer! Jätteroligt att ni gillar! Ulrika, kolla om det inte är någon granne som har lungört, den sprider sig villigt och är lätt att dela!

Anna - Stugstrapatser (fd Balkongliv) sa...

Jag är nyfrälst läsare av din blogg! Den är verkligen både inspirerande och rolig. Vi har nyss (nåja, det har visst redan gått två år) köpt stuga norr om Göteborg, vars trädgård är sorgligt eftersatt. Massor att göra, med andra ord! (Primärt att utrota parksallaten, men det lär ta några år.)

En fråga: Jag vill också anlägga stigar. Bottnar du med markduk, eller hur gör du?

Ika sa...

oooo körsbär......drömmer om det fortfarande.

Jo sa...

Oj, vad fint det var med allt det blå. Är det bara lungört som bildar den blå mattan, eller är det annat också?
Jag har ju precis insett att det är just lungört vi har i vår lilla rabatt men den är liksom fläckvis utspridd. Inte alls så där snyggt tätt som din är. Hoppas att vår sprider sig så att även jag kan få en matta till slut!