söndag, januari 07, 2007

Pysselrummet

Jag har ägnat lite tid varje dag åt att gå genom mina prylar. Vad mycket man samlar på sig och nu bestämde jag mig för att inte ha kvar allt jag äger. Herregud, när ska jag inse att jag aldrig kommer att skriva någon självbiografi! Men vad jobbigt det är. Man fastnar i gamla jobbanteckningar, brev och dagböcker. Jag vet inte hur många kollegieblock jag tömt... 20? Återvinner naturligtvis kartong, papper och metall.

Några kartonger blir det upp på vinden ändå. Personliga saker, minnen, böcker och några pärmar. 7-9 banankartonger är packade med grejer till loppis. Jag har funderat på att boka ett loppisbord med en kompis, men nu när jag ser vad det är för nåt jag ska sälja så... nee. Allt jag vill sälja är ju skit som inte kan vara värt nåt! Finns det verkligen en marknad för inkamönstrade 90-talsgardiner, kornblå lampor och udda blodgivarmuggar? Jag skänker nog bort till Röda korset eller någon förening i närheten som själva anordnar loppis.

Jag har fortfarande kvar en hel del att sortera, jag får nog ta lite i taget en lång tid framöver. Nu tänker jag rätt mycket på inredningen i rummet.

Jag vill att rummet ska kännas glatt och roligt. Listerna är limegröna och jag kör gärna på med accentfärger som lime och rosa.

Jag har hittat några roliga lampor:
Spotlightramp hos Haléns
Spotlightrondell hos Haléns
Skrivbordslampa hos Ellos
Sänglampa hos Ellos

På Jotex finns det badrumsmattor i form av blommor. Om man skulle köpa några stycken och sy ihop? Bara en idé, jag tror jag är för praktisk att ha mattan så men jag gillade färgerna!

Så gjorde jag igår misstaget att börja surfa Cath Kidston och Greengate. Jag som inte är den romantiska typen, men man blir ju fullkomligt förälskad i alla rosiga mönster! Jag var nära på att boka en resa till London igår bara för att få gå i Cath Kidston-butiken. Jag ska ju ha en soffa i pysselrummet och behöver en ny beklädnad. Varför inte en virkad filt? Om jag skulle sy gardiner och överdrag själv kanske man kunde använda det här tyget på något vis, eller det här eller det här? Hos Greengate finns fina quiltade täcken. T ex det här eller det här. Greengate lär säljas på ROOM så jag borde åka och kolla. Jag kommer naturligtvis att svimma av priserna så det blir nog inga köp, jag är en lågprisjägare!

Jag är inte klar än. Mitt stora problem är skrivbordet! Jag vet inte hur jag ska ha det. Först tänkte jag att det skulle vara höj och sänkbart och gå att luta. T ex Vika Isak och Vika Artur hos Ikea. Kanske två såna mittemot varann (fast då rymmer jag inte så stora bordskivor som i länken ovan). Men benen är opraktiska om man vill få in en hurts, så jag skippar nog det. Jag har en önskan om en byrå för stora papper och en sådan ryms nog bara under bordet.

Idealet hade varit ett jättestort kvadratiskt bord (t ex 1,40x1,40) med utdragbara lådor under. Och då ska två av lådorna vara riktigt djupa och breda så man rymmer de stora papprena! Var köper jag det bordet? ;-)
Sedan ska jag rymma dator, symaskin och två hurtsar (med hängmappsystem) under skrivbordet.Vi får fundera på konstruktionen på lådorna. När det gäller bordsskivan så går det tydligen inte köpa så stora mdf-skivor tyvärr.

Uppdaterat:
Clas Ohlsson har "expansionsbeslag", visst ser det ut som nåt jag har användning av? Sen kan jag köpa två Vika Byske (155x75 cm). Risken är att det kommer bli för stort för mitt rum. Men det går ju alltid kapa? På undersidan få man skruva fast några brädor som håller ihop borden.

11 kommentarer:

karina sa...

Hejsan.
Tack för att du med din blogg fått mig att också våga blogga. Har följt din blogg ett tag och aldrig lyckats få mina kommentarer skickade. Vill nu inte påstå att jag är trög men nåt åt det hållet. Har nu fått rätsida på det. första gången var när du skrev om hjortron, gissa om jag var lite avis, norrlänning som man är. Ditt 50-talsrum blev jättefint. Synd att det inte fanns så stora skivor som du behöver. Visst är det kul att hitta lösningar? Ang mdf-skivor så såg jag att det hade formpressad väggpanel som kommer att sitta på mina väggar när vi nu kommer så långt i renoveringen.

Linda sa...

Hej Karina! Vad glad jag blir att du kommenterar! Jätteroligt att höra att du börjat blogga, men nu är jag ju jättenyfiken på vad du har för adress till din egen blogg! Ha det gott och välkommen tillbaka!

Nettan sa...

Limegrönt och rosa är alldeles förträffliga färger...och blommor...kan bli hur fint som helst. Det bor kanske en romantiker i dig ändå?! Svårt med skrivbord. Vi funderar på hur vi ska få till ett smart hörnskrivbord på kontoret. Sambons dator och mitt pyssel ska ju samsas. Hoppas att helgen varit bra!

Anonym sa...

Vilket härligt projekt! Gissa om någon blir avundsjuk!? :-)) Jag älskar romantiska textiler i lagom mängd och på rätt ställe. Gör en glad på något sätt och det kan ju inte skada i ett pysselrum. Room har tyvärr förresten stängt i Göteborg. :-(

När det gäller skrivbordet kanske man kan använda färdiga bänkskivor, som finns t.ex. på Ikea!? Borde ju kunna gå att göra något som är både fuktionellt och snyggt själv!

Anonym sa...

Mmm, jag gillar verkligen Grenngate och Cath Kidston själv också. På något sätt är det som om polletten alltid faller ner i form av ett "Jaaa, precis så ska det så ut" - om ni förstår vad jag menar - när man tittar på deras hemsidor/saker/tyger/färger mm
Men visst jag håller med - det svider i plånboken om man dristar sig till att inköpa något ...

Lycka till med rummet - ska bli spännande se hru det blir.

Anonym sa...

Tack för din kommentar på min blogg!
Åhh har du ett pysselrum!!!?? Jag blir tok-avundsjuk!! Du lägger väl ut bilder så man får se sen?
Ha det bra!

Linda sa...

nettan: Visst blir man glad av de färgerna!? Ikea har ju en serie som heter Galant. Kanske det går att kombinera hörnvarianten med ett vanligt skrivbord mot fönstret? Klart du också måste få plats!

karin a: Visst är det lyxigt med ett pysselrum! =oD Ajdå, har ROOM stängt, bra koll jag har. Tack för tipset om bänkskivorna! Jag har kollat vilka mått de har, se uppdateringen.

tette: Formgivarna på dessa ställen kan verkligen få till den mysiga känslan!

Minna sa...

en kompis till mig sålde på Skärholmens loppis (som nu ligger i Vårberg där jag är född och uppvuxen) och hon sålde gammal nagellack och annat SKIT! Och allt fick hon sålt, vissa saker till 1 kr styck... men ändå!

Snäckan sa...

Åh, jag vet precis vad du gått igenom eftersom vi precis blivit klara med uppackningen av våra sista flyttkartonger. Herrejösses vad man samlar på sig skit men som man ändå av ngn lustig anledning inte kan göra sig av med...skumt fenomen det där!

Anonym sa...

Duktigt av dej att börja, jag hara bara tänkt..

Maria sa...

Det ät ett jätteprojekt det där med att rensa gamla lådor och kartonger, jag håller också på. Jag har fortfarande nio ouppackade flyttkaronger som jag inte har en aning om vad dom innehåller och nu är det sju år sedan vi flyttade...!