onsdag, januari 17, 2007

Greengate

Idag var jag på Annorlunda möbler i Kållered. De sålde Greengatetäcken och kuddar! Men 1920 kronor för ett täcke kändes saftigt. Jag funderar på att göra ett eget quiltat täcke. Kanske med jättestora lappar. Jag var på Tyglagret i affären brevid och hoppades hitta fina tyger, men där hittade jag ingenting. Det är den största tygaffären jag känner till här så nu vet jag inte vart jag ska leta fina tyger. Ni förstår vad jag menar för tyger. Tips?

Om jag inte har förklarat så har jag en futonsoffa som jag ska ha i mitt pysselrum. Jag behöver ett nytt överdrag till den och är nu inne på quiltade täcken. Btw så har jag kommit på att jag inte alls ska ha ett så där stort bord som jag bloggade om. Det blir alldeles för trångt mot soffan. 1,20 får räcka och då kan jag köpa skiva i ett enda stycke. Bra grej.

Skumt. Det började precis blixtra och åska. I januari?!

6 kommentarer:

Desirée sa...

Kvilttyger köper man ifrån USA. Där finns det mycket att välja på och priset är nästan hälften (om man inte fastnar i tullen, då blir priserna svenska). t ex

http://www.gloriouscolor.com/merchant/index.htm

http://www.ciaspalette.com/index.html

Anonym sa...

Ja efter alla snygga lapptäcken man ser överallt blir man onekligen inspirerad! Snygga, men dyra tyger, brukar finnas på Gårda textil på Kungsgatan (iofs vet jag inte om de har den typen av tyger). Annars kan du ju pröva på ställen Grandmas, Panduro, Åhlens osv.

Cata sa...

Snyggaste tygerna - många från Frankrike - och till överkomliga priser hittar du på ett ställe i Fritsla (mellan Kinna & Borås) i Tygriket, alltså...
Stället heter faktiskt nåt så halvtaskigt som Fritsla Textil-och Råvarulager, men oj så mycket härliga, lyxiga tyger där finns. Och en massa andra underbara saker!

Linda sa...

desirée: Åååh vad mycket det fanns! Men det känns så där att behöva frakta tygerna över hela atlanten själv. Men det kanske är tricket.

karin a: Jag får ta någon dag och kika på utbudet i stan.

cata: Ja men just sjutton, jag tänkte inte på att tygriket ligger runt hörnet! Jag har nog en kollega som nämnt detta för längesen!

Nettan sa...

En idé som jag har haft är att köpa påslakan. Det finns många fina påslakan till en billig peng som säkert skulle funka utmärkt till lapptäcken. Jag har tänkt mig ett vitt eller ett i en rosa färgskala. Bara på idéstadiet ännu.

Anonym sa...

Varför inte prova Myrins på Övre Husargatan? De har ju lagerförsäljning också vid Sävenäs. Kolla på Eniro - jag kommer inte ihåg vad gatan heter.